lauantai 4. toukokuuta 2019

PIKKU-PERTTI KOULUSSA OSA IV


Tämä sarjakuva tulee auttamattomasti myöhässä, Annin kanahaukka-episodista kun ehti kulua jo reilu vuosi. Tosin, kaupunkivihreitten käsitys luonnosta on kuluneen vuoden aikana tuskin muuttunut ainakaan realistisempaan suuntaan, joten ehkä pätkä on sikäli edelleen ajankohtainen.

31 kommenttia:

 1. Anni ja ystävät metsässä noin 2010 tai jotain: https://i.ylilauta.org/c3/ead9f97c/vihre%C3%A4t.jpg

  VastaaPoista
 2. Terve Anonyymi, ja kiitos kommentistasi. Kiitokset linkistä, käykäähän muutkin lukemassa cityvihreitten korpivaelluksesta, siinä kiteytyy jotain oleellista. Oikeastaan tuo juttu tekee tämän sarjakuvan tarpeettomaksi. He tekevät sen itse...

  VastaaPoista
 3. Vaikka joku saattaa todeta että nyt Reijo provoseeraa niin itse totean että tavoitit jotain olennaista vihreästä ajattelusta ja muunlaisen ajattelun vihreästä kieltämisestä. Anni Sinnemäki sopi tähän strippiin erinomaisesti sillä hänhän on elävä esimerkki vihreästä osaamisesta. Kyseinen donnahan on Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari ja hän on pätevöitynyt tehtäväänsä opiskelemalla venäläistä kirjallisuutta.

  Sinnemäki tulee myös uudistamaan suomen kieltä sillä kun hänen lanseeraamat kaupunkibulevardit tulevat käyttöön eivät pääkaupunkiseudun kehyskunnista Helsinkiin matkaavat työntekijät enää sano että ”Helsinkiin päin mennessä on pirunmoinen ruuhka” vaan he toteavat että ”Helsinkiin päin mennessä on ihan saatanallis-perkeleellinen sinnemäki. Niin kuin joka ristuksen päivä”.

  VastaaPoista
 4. Heh, Anni. Anni kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Hänen osuutensa Helsingin kehitykseen on ollut verrattain kiintoisaa.

  Toi ei oikein toi linkki auennut. Lienee kyse vihreiden legendarisesta korpivaelluksesta sinne minne ratikka voi viedä. :D Kieltämättä hupaisa artikkeli jo pelkästää koska vihreät oli siinä niin huvittavan tomerana tosissaan.

  Ilmastonmuutos on aikamme happosade ja ydinsota. Kiintoisaa nähdä mitä seuraavaksi pelkäämme. Hyvänä puolena ilmastohössötyksessä on mahdollinen teknologian kehittyminen.
  Jotkin edistykselliset länsimaat saattavat tietysti pipertää itsensä kurjuuteen. Kiinan kaltaiset vallat taas suhtautuvat asiaan pragmaattisuudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happosateista en niinkään tiedä, mutta ydinsota on edelleenki mahdolista, tai ainaki pienimuotoinen ydinpommeilla paukuttelu ..

   Poista
 5. Korjaus, aukesihan se linkki. Ja kyllä, kyseessä juurikin vihreiden matka sinne minne kukaan vihreä ei ole ennen mennyt. Sipoon metsien synkkyys ja jylhyys.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Onhan tämä tietysti häpeämätöntä provokaatiota, mutta katson Sinnemäen ansaitsevan pientä preussilaista vittuilua. Annin & Kumppandeiden toiminta kun ei ole pelkästään koomista, vaan sillä on myös vakavia seurauksia. Helsinkiläisethän noista enimmäkseen joutuvat kärsimään, mutta eipä täällä syrjässäkään tuolta ajattelulta ihan turvassa olla. Jos nuo hallitukseen menevät, niin taitaa olla yksityisautoilijoille kylmää kyytiä luvassa.

  Saa nähdä tosiaan miten noiden kaupunkibulevarien kanssa käy. Kovastihan noita visioita on oikeudessa tyrmäilty, mutta niin vain Unelma etenee.

  VastaaPoista
 7. Terve KKi, ja kiitos kommentistasi. Anni on kyllä suorastaan legendaarinen. Minulta olikin tuo korpivaellusjuttu mennyt ohi, kyllähän tuosta muutama nauruntyrskähdys irtosi. Annista olisi ollut toinenkin hyvin kuvaava juttu vuosien takaa, mutta en onnistunut löytämään sitä netistä. Siinä todettiin muistaakseni ainakin että :"Anni Sinnemäki unelmoi yhteiskunnasta, jossa lihansyönti on sallittua vain lääkärin erikoisluvalla."

  Se jää tosiaan nähtäväksi, millaisia toimia ilmastonmuutos aiheuttaa. Kyllähän niillä 'ilmastoteoilla' voidaan tietysti piipertää Suomi kurjuuteen, mutta en silti pidä sitä samanlaisena uhkana kuin humanitaarista maahanmuuttoa, joka myös on kovasti vihreiden agendalla. Sitä sotkua kun on pirun hankala korjailla jälkikäteen.

  VastaaPoista
 8. Anni tanni talleroinen, punaposki pulleroinen. No ei ehkä sovi tähän Anniin, mutta kuitenkin. Kovasti vouhkaavat noista pakkopalutuksista, ei niitä tartteis mihinkään "kuolemaan" lähettää, suurimman osan voisi palauttaa ruåttiin takas, Dublin-tapauksina. Siellä olisi lämmin batiikkinoidan syli avoinna odottamassa. Afgaanit varsinkin ovat suosikkeja, kaipa siinä menisi muutama irakiaanokin seassa. Siellä Sipoonkorvessahan ne hirveät samoili, katsomassa uutta uljasta helsinkiä ja sen esikaupunkeja. Jäi vaan se korpi rakentamatta, kas kun sinne ei ollut suunniteltu metroa eikä ratikkaa, olisi hirveätkin joutuneet ihan omilla autoillaan kulkemaan. Ja sehän nyt ei sovi mitenkään. Eikös se Sipoonkorven ryöstökin ollut alkujaan viherpiipertäjien idea? Ja kun sinne nyt ei sitten rakennetakaan, onhan se Malmin lentokenttä paljon lähempänä ja siine pääsee kätevästi lähijunalla. Viis siitä, että se on suojeltua aluetta ja kerrostalojen perustukset tulee maksamaan hunajaa ja mansikoita, kas kun ei savimaalle ilman tukevaa paalutusta voi rakentaa. Hesasta pitäisi tehdä aidattu reservaatti hirveille ja muille hörhöille josta ei ilman saattajaa pääse muualle Suomeen. Eduskuntakin siirtää pois, eikös ne sodan aikan kokoontuneet muualla Suomessa. Ja juu, oiken osuva sarjis:) Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. No, se matusotku ratkeaa viimeistään silloin kun hyvinvointi yhteiskunta ja sosiaaliturva romahtaa. Ikävä tietysti, ettei kovin monella muullakaan ole sitten enää kovin kivaa. Jos saadaa kiva viherpunahallitus niin seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan suoraviivaista marssia kohti romahdusta.

  Ästeepee verottaa pikkufirmat hengiltä ja ottaa velkaa reippahasti. Seuraavana maan omistaakin sitten kokkareiden monikansalliset korporaatiot ja hallitusvaltaa käyttää IMF:n mustasalkkuiset ulkomaankieliset miehet. Siinä kohtaa on kiva asua jossain muualla kuin kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhan matupositiivinen kuva sinulla. Itse näkisin pakolaiset myymässä huumeita, naisia, lapsia ja ihan pysty-/vaakaryöstämässä ihmisiä, joista vaakaan asetettavat tietenkin ovat myös saamapuolella (tulee uusia veronmaksajia). Brutaalit tapansa auttavat hommassa, ei siihen suomalaisella ole mitään markkinarakoa, kun nuo toimivat yleensä laumoina.

   Kaikki muukin tuottava rikollisuus siirtyy hädänalaisille tietenkin, älykäs pyörittää näennäisen laillista kartellia jne. Vähemmän älykäs poistaa kilpailijat. Jokaiselle jotakin.

   Missä lie halleissa itse asumme, onhan noita onneksi tyhjiä liikenkiinteistöjä ja ehkä viljelemme niissä perunaa ja lanttua menestyksekkäästi. Matuvartija teollisuuspamputtaa öisin, mutta pimeyden turvin luikimme karkuun, eli haneen.

   Pointti oli se, etteivät ne ole lähdössä. Ne pärjäävät, jotka kykenevät yhteistyöhön, suomalaisista ei siihen näyttäisi olevan. Uutta talvisotaa ei ole tulossa, vaikka muisto siitä lohduttaakin.

   Poista
 10. Terve Huru-ukko ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Vihreäthän ovat nyt Helsingin suurin puolue, ja jälkikin alkaa olla sen mukaista. Sääliksi käy niitä tolkullisia helsinkiläisiä, jotka joutuvat Annin & Kumppaneiden touhuista kärsimään. Tuossa Vihreiden korpivaellusjutussa oli mielestäni parasta antia tämä seuraava lause:

  Cityvihreään elämäntapaan kuuluu myös samoilu luonnossa, jos sen nurkalle vain pääsee metrolla.

  Hyvänä kakkosena tuli se kohta, jossa puhuttiin lentokentän metelin avulla tapahtuvasta suunnistamisesta:)

  KKi: Juu, se on selvää että taikaseinän sortuminen saisi melkoisen osan hassaneista liikkeelle, mutta luulen, että jonkinkokoinen matulauma tänne jäisi siinäkin tapauksessa. Tuo mitä sanoit viherpunahallituksesta pitää tietysti paikkansa. Noista IMF:n mustasalkkuisista miehistä puhuttiin muistaakseni jo 10 vuotta sitten. Silloin suhtauduin asiaan skeptisesti, mutta nyt tuo alkaa vaikuttaa jo varsin todennäköiseltä skenaariolta.

  VastaaPoista
 11. @Huru-ukolle. Y. Perskeles on jo luonut skenaarion Helsinkiläisestä eläintarhasta. Jos Ykä luet tämän, niin viitsitkö muistella mikä se oli. En nyt tähän hätään löydä.
  Kovasti oltiin huolissaan sukkahousukoppeloista sun muista luontaisesta ympäristöstään kauas maalle (Nurmijärvelle) eksyneistä eläinreppanoista.

  VastaaPoista
 12. KKi:lle. Tossahan se:

  http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/05/kaupunkiluontoon-palautetut.html

  Kunnioitetaan ihmeellistä luontoa.

  VastaaPoista
 13. Trumpin ja Putinin taannoisen Helsingin-huippukokouksen alla oltiin huolestuneita pääkaupunkia terrorisoivista massiivisista lokkipopulaatioista. Muuan taho, jota en enää muista esitti pysyväksi ratkaisuksi Helsingin tornitalojen katoille pesitettäviä kalasääksiä tai kanahaukkoja.

  Kalasääkset olisivat tehokkaampia lokinharventajia, mutta kanahaukat monipuolisempia:
  lokkien siirryttyä joko haukkojen vatsaan tai turvallisemmille ilmoille/vesille nämä siirtyisivät harventamaan pulupopulaatiota oikeastaan tehokkaammin. Ja mikä parasta, kaikki olisi 100 % luomua!

  Eipä tuonkaan ajatuksen esittäjä ymmärtänyt lainkaan cityvihreän naisen maailmankuvaa yleensä ja sen käsitystä luomusta erityisesti.
  Voi vain kuvitella mikä kirkuhysteria olisi ilmoille raikunut, kun kalasääkset olisivat pyydystäneet ja pistelleet nokkiinsa ensimmäiset lokit. Saati kanahaukat, jotka lokeista selvää tehtyään alkaisivat saalistaa puluja niitä ruokkiven eläkeläismummujen nenän edestä.

  Metka juttu muuten, että ne lokkiparvet tosiaan katosivat jonnekin pari päivää ennen huippukokousta, ja pysyivät myös poissa sen ajan.
  Mikään taho ei tietääkseni ole ottanut kunniaa siitä, mitä tehtiin ja miten.
  Mikä lieneekin viisainta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron taas sen tarinan, jossa citykettu paineli pusikkoon toimittamaan asioitaan. Puolen minuutin sisään näin pupujässikän iltapuuhillaan. Häntä ihasteli muuan pikkutyttö äitinsä kanssa. Nauratti ihan sikana, koska pupujössikkä läpsytteli siihen samaan pensaaseen. Gityvihreä toteaisi tuohon, että monet diggaa ylläreit, ei kuitenkaa iha kaikki.

   Tarina on tosi.

   Poista
 14. Ei liity välttämättä Suomeen. Tästä on jo monta vuotta, mutta aikoinaan luonnonsuojelijat Australiassa vastustivat eukalyptusmetsien kulottamista. Ja sitten siellä lopetettiinkin se. Mutta oi, katso, huonosti maatuvat eukalyptuspuiden lehdet syttyivät tuleen, ja tuli isohko hallitsematon metsäpalo. Sanon vain, että pelkkä hyvä tahto ei riitä, vaan pitää olla myös tietoa.

  VastaaPoista
 15. Havaitsin syrjintää. Pelkkää annisitä tai annisetä. Pikku-Pertti on sysätty kuin Persut laitaoikealle. Kansalaisaloite: säästäkää PP jännetuppitulehdukselta. Hei mirrit,jotain rajaa!

  VastaaPoista
 16. Joo, ei ne hirveät pärjää metsässäkään ilman lentokoneita, eksyvät raukat vielä sinne. Ja sitten käy kuin tuossa Yrjön jutussa kaupunkiluonnosta karanneista liimatilhistä ym. luontokappaleista.
  huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fuck the chaffinch. Se on enkkua, mutten varmasti tiedä, mikä merkitys tuolla kehotuksella on.

   Poista
 17. Todenmukainen kuvaus cityvihreästä, joka ei erota toripulua pullasorsasta.

  VastaaPoista
 18. Terve QK, Tom, Veijo, Huru-ukko ja Krypta, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Jaa, tuostapa en ollut kuullutkaan. Saatan olla pikkuisen ilkeä, mutta minä alan tuntea voimakasta sympatiaa kanahaukkoja kohtaan. Uljas kanahaukka, tuo vittumaisten pikkulintujen surmaaja ja cityvihreän painajainen. Siinä olet varmasti oikeassa, että kanahaukkojen tai kalasääksien suorittama lokkikysymyksen lopullinen ratkaisu olisi varmasti aiheuttanut cityvihreissä massiiviset alaleuanväpätysorgiat:)

  Tom: Noinhan se monesti menee. Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että luontoa pitää suojella. Toivoisin vain, että niitäkin päätöksiä tehtäisiin järjen kanssa, eikä pelkän väräjävän tunteen pohjalta.

  Veijo: Se on kyllä totta, että Pikku-Pertti on jäänyt tässä kovin vähälle huomiolle. Kaveria kuitenkin rangaistiin pelkästään totuuden puhumisesta. No, jospa minä koetan järjestää siten, että seuraavan kerran kun PP seikkailee sarjakuvissani, niin hänelle ei kävisi noin kurjasti.

  Huru-ukko: Totta. Tuo Yrjön juttu liimatilhistä ja sukkahousukoppeloista ym. on kyllä mainio. Siinä vittuilu on suorastaan preussilaista.

  Krypta: Kiitoksia. Cityvihreät ovat kyllä yksi aikamme vitsauksista.

  VastaaPoista
 19. Tuli tuosta lokinhäätöjutusta mieleen se mitä näin Tukhomassa Viikkarin terminaalilla. Ei ollut ihan oikeita haukkoja, mutta oli siiman päässä haukan näköisiä leijoja. Yksi terminaalin katolla ja toinen siinä laivaanajorampin kupeessa. Ei olleet lokit riesana, jos joku erehtyi liian lähelle niin aika nopeasti kaarteli merelle päin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näppärä keino. Itse ajattelin piirtää tuonne blogin sivupalkkiin kanahaukan. Vähän niinkuin blogia vartioimaan cityvihreiden varalta;)

   Poista
  2. Juu teeppä se. Ei rupee liimatilhet ja sukkahousukoppet pesimään:)
   Huru-ukko

   Poista
 20. Ilmastomuutos on nyt entistä pahemmalla tasolla, Jyväskylässä jo tappajajoutsenia:

  Kysyimme lintuasiantuntijalta, mitä todella tapahtui Vaajakosken moottoritien joutsentragediassa: "Siivet ovat tehokas lyömäase"
  https://www.ksml.fi/kotimaa/Kysyimme-lintuasiantuntijalta-mit%C3%A4-todella-tapahtui-Vaajakosken-moottoritien-joutsentragediassa-Siivet-ovat-tehokas-ly%C3%B6m%C3%A4ase/1378132

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Anonyymi ja kiitos kommentistasi. En päässyt lukemaan juttua koska se on maksumuurin takana, mutta hurjaltahan tuo kieltämättä kuulostaa.

   Poista
 21. "...mitä nyt, poika?"
  Vaatii rohkeutta kutsua pojaksi kahta, joista toinen sitten rikkoo yhteisönormeja ja vastaa. Rehellisesti, mikä on setalaisia kohtaan päin kasvoja, sekin.

  VastaaPoista
 22. Hahahahajjaja. Ei saatana pojat. Nauran ihan kippurassa teijän jutuille lol. Hyvää shittiä. Onnea Reijo pääsit Miun päivittäisiin vihalukemisiin jossa on jo Ykä,Jaska, vasara ja proffa.

  Niinkuin muutkin on todennut, miusta helpoin ja paras tapa lähestyä näitä vtn viherpiipertäjiä on ankara ja armoton vittuilu. Just sellainen mihin ainoastaan vekkulit velikullat, lähinnä miesoletetut pystyvät. Vuosien jälkeen oppinut, että fiksuun dialogiin niitten vajaaälyisten liimatilhien kanssa ei vaan pysty. Joten täyttä rynnäkkövittuilua vaan!!! Kiva nähdä niiden suut loksahtavat auki 😁

  Kiitos kuka ikinä keksi ton liimatilhen
  aikoinaan, oliko hotlan pitäjä Ykä? Hahahhaa hahahaha ei saatana, liimatilhi. Huikea nimitys!

  VastaaPoista
 23. Terve R Leon, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia vaan, hienoa kuulla, että pääsin vihalukemistoosi. Olenkin nähtävästi arvokkaassa seurassa. Minä olen kanssa vahvasti sitä mieltä, että ankaran preussilainen rynnäkkövittuilu on selkeästi paras lähestymistapa näiden kohdalla. Olen koettanut harjoittaa sitä twitterissäkin, ja Hyvät Ihmiset ovat blokkailleet minua niin maan perkeleesti. Mitä liimatilheen tulee, niin käsittääkseni termin on lanseerannut blogissaan juurikin Ykä. Nimitys on kyllä kerrassaan mainio.

  VastaaPoista