lauantai 21. lokakuuta 2017

RYPPY JA PATRIARKAATTI


11 kommenttia:

 1. Noin henkilökohtaisesti olen kyllä hyvin mielissäni tuosta "setämiehet"-termistä. Se kun on kai tarkoitettu jotenkin halveeraamaan mutta saa naaman hymyntirrille ja herättää positiivisia mielikuvia. Samoin kuin "käppäukko". Ollan pojat setämiehhi ja käppäukoi ihan ylpeänä. Ja muistetaan lukea aina uusi Rypyn & Reiän postaus. Ja jos Touko Aalto on sitä parasta, millä setämiesten ja käppäukkojen mieli muutetaan niin ei meillä ole mitään hätää.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Minäkään en oikein osaa pahastua setämies- tai käppäukkotermeistä, juurikin noiden positiivisten mielikuvien vuoksi. Välillä käykin mielessä, että humoristinen gewittung-taito ei taida kuulua ns. vastaleirin vahvuuksiin. Minäkään ei usko, että Touko Aalto juurikaan käppäukkoja saa käännytettyä. On nimittäin siitä suuvärkistä tullut melkoisesti sitä itseään, vaikka mies on ollut vasta hetkisen puheenjohtajana.

  VastaaPoista
 3. Entinen kommunisti, entisen kommunistin puheet, eli Aalto on edelleen salakommunisti luulen mä.
  Mikäs tässä on olla setäMIES, ei setamies kuten allonloike ja kumppanit arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Setämies-termihän tuli jo Ketonen-Myllyrinne-sketsissä aikoinaan framille, olisko ollu "nettitreffit".

  VastaaPoista
 5. Juu, oli kyllä Ketonen Myllyrinne sketsi.

  Minustakin on lähinnä huvittavaa miten nämä neidit kuten Touko luulevat kovastikin mollaavansa meitä. Käppäukko, kämy ja setämies ovat hyvin kuvaavia nimityksiä sille mitä me ollaan. Ja onhan se vähän niinkin, että kun puolivuosisataa alkaa olla mittarissa niin joiden toukohousuteinineitien vikinät tuppaa tuppaa olemaan korkeintaa harmillisia, ei edes ärsyttäviä.

  VastaaPoista
 6. Terve Huru-ukko, Veijo ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Minä en paljoakaan Aallon taustoista tiedä, mutta ainakin kaverin lausunnot viittaavat vahvasti stalinistiseen mentaliteettiin, mikä ei viher-intelligentsijan keskuudessa taida olla lainkaan harvinainen piirre. Minäkin olen mielummin setämies kuin setamies.

  Veijo: Jep, Ketonen & Myllyrinne-sketsihän se oli. Ne sketsit olivat kyllä parhaimmillaan varsin mainioita.

  KKi: Juu, en minäkään henkilökohtaisesti välitä paskaakaan Toukon ininöistä. Tämä keskusteluilmapiiri vain välillä ihmetyttää. Ay-mies kritisoi Anna Kontulan käsittämätöntä työvoiman tarveharkintalakialoitetta, ja välittömästi ilmestyy Touko valkealla ratsullaan huutelemaan setämiestä, ja kritiikki on sillä kuitattu.

  VastaaPoista
 7. Kovin tehottomaksi käy setämieheksi pilkkaaminen omallakin kohdallani, sillä sellainenhan minä olen: veljelläni on kaksi lasta, jotka kutsuvat minua juurikin setämieheksi. Käppäukoksi minusta ei sen sijaan taida aivan olla, koska minulla viides vuosikymmen on vielä loppupuolella, toisin kuin tällä MV-lehden lukijoille(kin) tutulla USA:laisella herrasmiehellä:

  http://mvlehti.net/2016/07/23/video-aseiden-ihmeellinen-maailma-hanallisen-ja-hanattoman-rinnakkaispiippuisen-haulikon-erot/

  Hänen mitä lukuisimmat YouTubessa (ja sen myötä myös MV-lehdessä) nähtävät asehistoriallis- ja -käytännöllisvideonsa riittäisivät mielestäni jo moneenkin kertaan käppäukon kunnioittavaan arvonimeen, mutta niiden lisäksi hän on nykyään eläkkeellä high schoolin opettajan toimestaan, jossa voinemme olettaa hänen ollen ammattikuntansa huippua.

  Mutta mikä mahtaisi olla käppäukon kunnianimen vastine asianomaisen asuinsijoilla? Strolly Oldster? Gappy Oldster?

  VastaaPoista
 8. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Setämieshän se olen minäkin. Ja käppäukkokin minusta varmaan vielä tulee, jos vain tarpeeksi vanhaksi elän. Luulenpa, että käppäukko-sana on aika vaikeasti käännettävä. Strolly Oldster kyllä kuulostaa tyylikkäältä, mutta ei siinä ole ihan samaa tuntua. Vaan annetaan toukojen huudella, parempaan pitää tosin pystyä jos käppäukot halutaan masentaa.

  VastaaPoista
 9. Hienoja soturimunkkeja tässä sarjakuvanpätkässä.

  Itse olen setä myös. Kiinalaiseen tapaan minua kutsutaan ao. perheessä isosedäksi ja pienintä pikkuveljeäni pikkusedäksi.

  VastaaPoista
 10. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Juu, kyllähän näin hienolla salaseuralla pitää pukeutumiskoodi olla. Ja nuo huput luovat myös kivasti uskottavuutta. Tosin veli Koponen näyttää jostain syystä neljännessä ruudussa vanhalta muorilta. Jaa, enpä tiennytkään tuosta kiinalaisesta tavasta. Onhan tuossa kieltämättä selkeä logiikka.

  VastaaPoista
 11. En tiedä, miten laajasti ao. tapa on käytössä siellä.

  VastaaPoista