perjantai 8. marraskuuta 2019

MUSTA PEKKA JA TYÖTARJOUS


Rasistien rahoista jalomielisesti kieltäytyvä Abdirahim "Husu" Hussein tuskin esittelyjä kaipaa, mutta hänen edeltäjänsä Ali "Synergian silta" Qassim saattaa olla ainakin nuoremmille lukijoille tuntematon nimi. Mikäli näin on, kannattaa lukaista tuo linkin takana oleva Halla-ahon kirjoitus. Kirjoitus sisältää suorastaan preussilaista vittuilua, ja ellen väärin muista, johti se(parin muun Qassimia koskeneen kirjoituksen ohella) jopa tutkintapyyntöön.

15 kommenttia:

 1. Afrikasta tulleisakin on paljon eroja, jostain Somalialaiset on kuin mustalaiset, mutta esim vaikkapa Kenialaiset ovat paljon työteliäämpiä, tutulla yrittäjällä ollut muutama Kenialainen työntekijänä ja sanoi että ero kuin yöllä ja päivällä Somalieihin verrattuna, jos Kenialaiselta kysyy mitä mieltä on Somalista, saa pitkän rivin sanoja, jotka joutus sensuuriin heti ..

  -jpt-

  VastaaPoista
 2. Tere. Kyllä se kassi-ali oli vieras tämmöisellekin vanhalle "pieruverkkariäijälle" mitä minäkin. Kas kun olen nuivistunut tuon jutun jälkeen, tai muisti ehkä hieman hukassa. Vaan eikö sitä sanota, että kertaus on olintojen äiti tai isoäiti:)
  Itse tuo sarjakuva saa tyypillisen "onnellisen" lopun.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs oli miellyttävä sarjakuvanpätkä.

  Jos täällä alkuasukkaat pitäisivät paremmin kiinni "maassa maan tavalla" -vaatimuksesta, niin täällä ei olisi niin paljoa sellaisia maahanmuuttaneita, jotka edesauttavat huonon maineen syntymistä maahanmuuttaneille. Ja näin kaikki tolkulliset ihmiset voittaisivat.

  VastaaPoista
 4. Terve Jpt, Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Jpt: Joo, minäkin muistelen jostain lukeneeni, että kenialaisten työllisyysprosentti on huomattavasti parempi kuin somaleilla. Jännä juttu se rakenteellinen rasismi, se kun nuivii selvästi somaleja, mutta jättää kenialaiset rauhaan. Ja joo, minäkin olen kuullut, että toiset Afrikan kansat käyttävät aika nuivaa kieltä somaleista puhuessaan.

  Huru-ukko: Joo, Kassi-Alista ei ole tainnut tällä vuosikymmenellä juurikaan kuulua. Husu onkin sitten meuhkannut hänenkin edestä. Loppu on kyllä kieltämättä vähän tyly, mutta jospa Fazerin entinen lakuhäiskä pääsisi nyt mukavan suojatyöpaikan avulla kuiville.

  Tom: Juuri noin. Minä kyllä luulen, että esim. somalien kanssa olisi vaikeaa joka tapauksessa, mutta väitän, että wanhoilla keinoilla saataisiin heidänkin kanssa parempia tuloksia. Nythän kaikenkattava sosiaaliturva sekä hyysäys- ja puolestaloukkaantumiskoneisto ehkäisevät voimakkaasti niitä vähiäkin työhaluja.

  VastaaPoista
 5. Fazer-miehellekö oli käynyt sitten juuri noin huonosti. Vaan mahtaako hän sittenkään olla niin ilomielin tarttumassa Grönmarxin työtarjoukseen, siis se saman tahon joka teki hänestä työttömän epähenkilön?
  Toisaalta hän saattaa olla sen verran yleiskyrpiintynyt, ettei enää vähääkään välitä mistä fyrkat tulevat. Ainakin niitä tulisi Grönmarxin palveluksessa rutkasti enemmän kuin fattasta.

  VastaaPoista
 6. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Joo, Fazer-miehellä ei tässä ole kovin kiva kohtalo. Ymmärtäähän tuon, on vaikeaa löytää töitä jos on koko ikänsä tottunut työllistämään itsensä pelkällä ihonvärillään. Vähemmästäkin on koviin huumeisiin siirrytty. Ja onhan tuossa toki Fazer-miehellä dilemma; toisaalta Grönmarx tarjoaa uutta mahdollisuutta työllistää itsensä tummahipiäisyydellä, toisaalta se oli juuri Grönmarx joka ne aiemmat hommat lopetti. Ja joo, jos pitkäaikaistyöttömälle heroiiniaddiktille tarjotaan lisäansioita, ei häntä taida paljon kiinnostaa mistä ne massit tulevat.

  VastaaPoista
 7. Onhan tosiaan niin että sellaiset maahanmuuttajat jotka arvostavat Suomea ja suomalaisia tapoja eivätkä halua tehdä uraa valittavina ulkomaalaisina eivät suomalaista valtamediaa kiinnosta. Hehän saattaisivat kyseenalaistaa kymmeniä vuosia harjoitetun linjan. Vieläpä, piru vie, perustellusti.

  VastaaPoista
 8. Olikohan Pekka ymmärtänyt hieman liioitella vihreiden kantaa huumeiden dekriminalisointiin? Oli kuinka oli, mutta jäi Musta Pekka itselleen käteen.

  VastaaPoista
 9. Terve Yrjö ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Jep, kun valtamedia haluaa tehdä juttua mamuista, jostain syystä ääneen pääsee enimmäkseen Husun tai Qassimin kaltaisia tyyppejä. En ole täysin varma miksi näin on. Jos tarkoituksena on esittää maahanmuuttajat positiivisessa valossa, niin perseelleen menee ja komeasti.

  Veijo: Joo, pitkäaikaistyöttömyys on varmasti perseestä, mutta ei koviin huumeisiin siirtyminen taida olla hääppöinen ratkaisu. Jäämme toivomaan, että lakritsijätkä saa karistettua apinan harteiltaan ja alkaa elää ihmisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki toki, RK.
   Nyt vasta, kommenttivastineesi jälkeen, ymmärsin yhteyden köyhyystutkimuksen ja laillistetun narkomanian välillä. Se piristekauppahan piristää kauppaa ja vähentää köyhyyttä poistamalla köyhät, yliannos kerrallaan.
   Lakulle hyvät jatkot, ei ne apinat vaan ne liskot häätöön.

   Poista
  2. Siitä myrkynvihreästä köyhyystutkijasta pitäisi kyllä tehdä jossain vaiheessa ihan omakin sarjakuva. On meinaan niin tyypillinen nykyvihreä kuin olla ja voi.

   Poista
 10. Tere. Nyt vasta ehdin "syvällisemmin" perehtyä sarajakuvaan. Ja joo, siellähän se köllötti viimeisessä kuvassa se nykyinen suvakkien kuohima pekka. Ei käy kateeksi jos ja kun verta alkuperäisen. Hyi helevetti, fy fan ruåttiks. Ja se kassi-ali tuli tutksi siitä Halla-Jussin kirjoituksesta, olin vaan jo häiskän unohtanut, kun on tämä nykyuhrautuja ollut enemmän esillä. Tämä taksi-husu. Joka ei itskään tiedä, että ketä ja koska ja missä on jättänyt tienlaitaan. Mie olisin ainakin siinä kohti sanonu, että ei helevata, mie en lähe yönselkään, soita polliisit paikalle ja intetään sitte ootko sei rassisti ku mie en ainakaan ole.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taksi-Husun mesoamista kun kuuntelee, niin Kassi-Alia tulee suorastaan ikävä. Kyllä hänkin osasi välillä olla ärsyttävä, mutta hänessä oli sentään huumoriarvoa. Husun kommellukset saavat aikaan ainoastaan närästystä.

   Poista
  2. Massi-Ali oli aikansa legenda. Vaan kyllä Husulla mielestäni on oma viihdearvonsa. Tuo tumman tipilinnun näköinen linnunaivo on huvittava ulkonäöltäänkin. Lisäksi hänen lapsekas tomeruutensa rassismin vatasuudessa on hupaisaa.

   Jos Husu olisi valkoinen mies myötähäpeään pakahtuisi. Vaan kun Husu on somali, niin tyypillinen somali kuin olla voi, hän herättää hilpeyttä.

   Poista
 11. Terve KKI, ja kiitos kommentistasi. Massi-Ali oli kyllä aikoinaan suorastaan hulvaton. Jos olisin piirtänyt tätä sarjakuvaa 10-15 vuotta sitten, Ali olisi kyllä seikkaillut stripissä jos toisessakin. Synergian silta-projekti jälkimaininkeineen taisi olla Alin uran kohokohta, jonka rinnalla Husun tähänastiset uroteot kyllä kalpenevat.

  Vaan kyllä Husulla mielestäni on oma viihdearvonsa.

  No joo, onhan hänellä. Jos ei muuten, niin onhan kaveri kyllä kunnostautunut viime vuosina melkoisena satusetänä, jolle ei vedä vertoja Tove Janssonikaan. Minulla muuten on vielä yksi Husu-aiheinen sarjakuva tulossa, koetan saada julkaistua lähipäivinä.

  VastaaPoista