perjantai 29. joulukuuta 2017

RYPPHUS NASARETILAINEN

Pahoitteluni lukijoille jälleen pitkäksi venähtäneen piirtämistauon vuoksi. Jostain syystä motivaatio tuntui olevan hukassa vaikka aiheita olisi epäilemättä riittänyt. Nyt päädyin tekemään vaihtelun vuoksi hieman tavallista pidemmän ja muutenkin erilaisen sarjakuvan.


12 kommenttia:

 1. Viimeisillä voimillaan Ryppy sanoi ”se on täytetty” ja sitten veti viimeisen hengenvetonsa. Tämän jälkeen maa alkoi järistä, mustat salamoivat pilvet peittivät taivaan, joet muuttuivat verenpunaisiksi ja heinäsirkkaparvet peittivät maan. Maaherrakin totesi että taisipa tulla tehtyä kaikkien munausten äiti ja määräsi ylipapin hukutettavaksi huonon arvostelukykynsä vuoksi.

  Hartaana pyyntönä esitän, että Ryppy nousee kolmantena päivänä haudasta. Ryppyä tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Ei pelkoa, Ryppy ei ole poistumassa keskuudestamme. Sillähän näitä on mukava väsäillä, kun tietää, että vaikka Ryppy ristiinnaulitaan taikka joutuu muuten vain tuonpuoleiseen, niin seuraavassa pätkässä mies on kuitenkin kaikkea logiikkaa uhmaten taas elossa.

  VastaaPoista
 3. Ottia tuota.. Ihan asiallinen sarjis. Eli hyvää kannattaa odottaa, vaikka se hieman kestäisikin, ja ainahan voi suurimpaan hätään lueskella ja hihitellä entisiä Rypyn seikkailuja.
  Sama toive minulla kuin Yrjöllä, Rypyn ylösnousemus. Siinähän olisi oiva aihe kuvitukselle ja mielikvitukselle
  toteaa Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Juu, vanhempia pätkiähän voi toki lueskella. Näitä piirtämistaukoja kun näyttää aina välillä tulevan. Tarkkaan en ole laskenut, mutta näitä pitäisi nyt olla suurinpiirtein sata pätkää kasassa.

  Katsotaan syntyykö Rypyn ylösnousemuksesta sarjakuvaa. Tavalla tai toisella Ryppy on kuitenkin seuraavassa pätkässä taas elävien kirjoissa.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuo Cariseusin tuomio meni aivan oikein:
  Rypphus tunnusti viharikoksen eikä edes yrittänyt vedota mihinkään lieventävään asianhaaraan, vaan esitti verukkeeksi alkoholisminsa.

  Bar-Hassan puolestaan oli ilmeisen syytön tekoihinsa, jotka olivat vain ahdistuksen puristama hätähuuto häneen kohdistetusta sorrosta. Sitäpaitsi eihän Bar-Hassan muutenkaan olisi voinut vaikuttaa asioihin, jotka ovat hänestä riippumattoman kohtalon määräämiä, inshallah!

  Mut ei se mit'n, sanoi Turo's Hevi Gee: mikäli wanhat merkit paikkansa pitävät, nousee Rypphus kolmantena päivänä kuolleista. - Sitäpaitsi tämä tarinahan on historiallinen, joten voinemme olettaa meidän ajassamme seikkailevan Rypyn Rypphuksen reinkarnaatioksi tai peräti samaksi henkilöksi...tai perseeksi... no joksikin?

  VastaaPoista
 6. Kiitos hilpeästä naurupotkusta kohti Armotonta Vuotta 2018.

  Rypphus voisi vierailla Stockmannilla, ja rykäistä Rienapojat soolona kaikille suvakeille ja muille tiedostaville. Ehkä toinen esitys Itäsuomaliassa.

  Rypphusin poskikannikat upeasti ruskistettu, joten ei häviä ainakaan siinä suhteessa Stockan herkuuperseille.

  VastaaPoista
 7. Terve QK ja Veijoo, ja kiitokset kommenteistanne.

  QK: Kyllähän se niin tietysti on, että Bar-Hassan on ennenkaikkea uhri. Mies tuli hyvää hyvyyttään Juudeaan kulttuuria rikastuttamaan, ja sai kiitokseksi joutua rakenteellisen rasismin rampauttamaksi. Ins'allah, sanoi Bar-Hassan kun vääräuskoisen raiskasi.

  Minä en itse asiassa ajatellut, onko Ryppy Rypphuksen reinkarnaatio vai jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa vaiko jopa sama tyyppi. Mutta oli miten oli, kuolleista kyllä noustaan.

  Veijo: Ollos hyvä. Tuosta Stockmann/tiernapojat-episodista ajattelin jotain piirtääkin. Pari ideaa olisi jo päässä, saa nähdä syntyykö niistä mitään.

  VastaaPoista
 8. Oli melko pitkä tauko kyllä.

  Itsellänikin on motivaatio hieman ollut hukassa.

  VastaaPoista
 9. Bar-Hassan ei ollut myöskään saanut tarpeeksi diskorahaa, mikä radikalisoi häntä.

  VastaaPoista
 10. Terve Tom, ja kiitos kommenteistasi. Juu, tauko pääsi taas vähän venähtämään, mutta jospa tuota pääsisi taas takaisin rytmiin. Uusi pätkä onkin jo valmiina.

  Diskorahan puute ja rakenteellinen rasismi on kyllä sellainen yhdistelmä, että siinä suistuu kuka tahansa raiteiltaan. Siihen kun yhdistetään vielä muslimien tuntoja loukkaava pääsiäisen vietto, niin soppa onkin valmis.

  VastaaPoista
 11. No sattuuhan sitä, taukoja. Itse kullekin. Eikä tuo ollut edes hirveän pitkä tauko, jotakin 1123 tuntia vain.

  VastaaPoista
 12. Terve Joku Toinen, ja kiitos kommentistasi. Sattuuhan näitä tosiaan. Itse asiassa viime kesänä minulla oli tätäkin pidempi tauko. Sarjakuvan viikossa pyrin tekemään, mutta aina välillä meinaa lipsua.

  VastaaPoista