sunnuntai 1. marraskuuta 2015

PIKKU-PERTTI KOULUSSA


3 kommenttia:

 1. Sarjakuvasi ei muuten ole mitään scifiä. Sen kertoo opetushallituksen ohjeistus:

  ” Ohje rasismin kitkemisestä opettajille: "Kaikki negatiivinen sivuutetaan ilman huomiota"


  Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

  * nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

  * nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia

  * edellinen nostaa esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annetaan näyttävää julkisuutta”

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/miina%20ville%20opetushallitus-12341

  Onneksi kävin oman kouluni suomettuneella 1970-luvulla. Sääliksi käy pikku Perttiä. Näitten pikku Perttien kanssa olin aikanaan tekemisissä Itä-Helsingin kouluissa, kun siellä päin vielä töitä tein. Pikku-Perteistä ei kukaan välittänyt, vaan utopian ylläpitäminen oli tärkeämpää.

  2 + 2 = 5,34

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ''” Ohje rasismin kitkemisestä opettajille: "Kaikki negatiivinen sivuutetaan ilman huomiota" Tämä on siis toiminut Alppilan lukiossa jotenkin, vaikka YH-tunneilla opettajat menettävät hermonsa kuullessaan maahanmuutosta faktoja oppilailta, onneksi Kemian maikka sentään on järki porukkaa ja uskaltaa sanoa faktat, sangen hankalaa siis on. Varsinkin vaihto-oppilas toiminta jossa ulkolaiset tulevat riehumaan ja räyhäämään lukion tiloihin, mutta meitä käskettiin hiljaa nielemään erimielisyytemme. T. Syksyn Abi

   Poista
 2. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Juu, ei ole scifiä, kunpa olisikin. Törmäsin itsekin tuohon ohjeistukseen. Itse menin kouluun 80-luvun lopulla, ja kyllä on meininki muuttunut niistäkin ajoista. Pikku-Perttiä käy minunkin sääliksi, vaan kaipa se on tärkeintä että The Unelmaa ei häiritä.

  VastaaPoista