lauantai 5. syyskuuta 2020

RYPPY VIINAKAUPPIAANA


22 kommenttia:

 1. Osui ja upotti taas kerran. Ja toi oli osuva toi ”kevytilmastosoturi”. Musiikillisesti esitettynä: ei ”ain laulain työtäs tee” vaan ”ain laulain teetäs työ”.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Tähän sarjikseen sain muuten idean ihan elävästä elämästä. Kuulin nimittäin eräästä naisihmisestä, jolla eläinten oikeudet ovat sydäntä lähellä, mutta jonka panos niiden hyväksi rajoittuu vegaanisen viinin lipittämiseen sekä satunnaisiin soijapöperöihin. Ajattelin oitis, että laitan tuon ominaisuuden Grönmarxille.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä oli tällä kertaa pitkä sarjakuvanpätkä. Mutta ei se mitään, sillä paraikaa olen lukemassa erittäin pitkää tietoseosta nimeltä Espanjan anarkistit.

  Kyllä minäkin muuten voisin juoda vegaanista viiniä, mutta valitettavasti olen olutihminen. Olen kuitenkin nauttinut Reilun kaupan oluita joskus. Kerran ostin Reilun kaupan banaaniolutta yhdelle tuntemalleni suvakille. Piti juomaa outona.

  VastaaPoista
 4. Taattua Ryppyreikää taas kerran. Varsinkin viimeinen ruuru taas kerran ns. räjäyttää pankin.
  Mie nautin tässä juurikin lähes Kalifornialista eli lasissa ruuanlaitosta tähteeksi jäänyttä Chileläistä valkkaria. Mneehän sekin, vaan jos ja kun sapuskan mytötä pitää juoma valita on valinta ehdoton: tarapaca Cabernet Sauvignon Gran Reserva.
  Jaa mikä niin vaativaa ruokaa moni kysyy, no mieti ite: Sisäfileepihvi hevosesta, kermaiset Aurajuustoperunat, karamellisoitua punasipulia, paljon ja ehkäpä pari palaa neljän kauran patonkia lähimmältä paistopisteeltä. Maistuis varmaan sullekin:)
  Huru-ukko
  PS. tuleva lauantain ruokalista:)

  VastaaPoista
 5. Anni-Krista saattaisi varsin hyvin olla sellainen vegaani, jolle maistuvat mureat argentiinalaiset häränlihapihvit hipsteripunkun kera, hänen samalla paasatessaan eläinten oikeuksista:
  kyllä lehmien pitää saada päästä lentämään puuhun tekemään pesä niinkuin luonnossa, sen sijaan että ovat Valkoisten Heteromiesten rääkättävinä navetoissa! Niissä kuulemma lehmiä rääkätään kauhealla paskanhajulla!!

  Kun Anni-Kristalta kysytään, mistä hän oikein kuvittelee tuon parastaikaa pistelemänsä pihvin oikein tulevan, saa hän rrrähinäkohtauksen:

  että pitää olla tyhmää, typerää ja kehittymätöntä tuo miesajattelu!
  Hänhän on sen omin käsin ostanut kaupasta!!
  Ja siellä ei sitten haissutkaan lainkaan paska, ennen kuin hän kassajonossa pieraisi protestiksi Valkoisen Heteromiehen fasistiselle kapitalismille!!!

  VastaaPoista
 6. Terve Tom, Huru-ukko ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Joo, tämä venähti ehkä vähän turhan pitkäksi. Nyt jälkikäteen ajatellen, olisin ehkä voinut vähän tiivistää tuota. Mitä vegaaniseen viiniin tulee, niin minäkään en ole sellaista koskaan maistanut, mutta perstuntumalta arvelisin, ettei sen maku varmaankaan juuri poikkea perusviinistä. Olutihmisiä olen minäkin, mutta Reilun kaupan kaljaa en ole vielä maistanut. Oikeastaan oluthipsteröintini rajoittuu siihen, että viikonloppukaljojeni(bulkkiolutta) lisäksi ostan aina yhden vähän erikoisemman oluen.

  Huru-ukko: Sinähän vaikutat olevan varsinainen kulinaristi. Vaan hyvältähän tuo kieltämättä kuulostaa. Hevosenlihaa en tosin luullakseni ole maistanut muuten kuin meetwurstin seassa. Pitäisi melkein kokeilla joskus.

  QK: Olet päässyt nähtävästi penetroitumaan grönmarxilaisen ajattelun kovimpaan ytimeen. Sillä Anni-Kristahan on täydellinen fariseus. Siten hän eroaa toisesta suvakkityypistä Triggerströmistä, joka sentään elää niinkuin paasaakin.

  VastaaPoista
 7. Mielestäni tämä ei suinkaan venähtänyt turhan pitkäksi. Joskus toimii lyhyt ja iskevä mutta tämä oli mielestäni hyvä paikka Rypyn päästellä leikkipartisaaneja vastaan oikein urakalla ja noista 18:sta kuvasta yksikään ei ollut turha. Tee vaan strippisi juuri sillä lailla jatkossakin kuin itse hyväksi näet. Sinä olet niissä se paras asiantuntija. Minä en osaisi tehdä ensimmäistäkään Ryppy-sarjakuvaa. Siihen vaaditaan Reijon koiruuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukava kuulla. Kun tätä blogia aloittelin, tarkoituksenani oli tehdä ainoastaan kolmen ruudun strippejä, mutta aika pian aloin saada ideoita, joita ei olisi pystynyt toteuttamaan sillä tavoin. Itse teen mielelläni sekä lyhyitä että pidempiä. Nuo pidemmät eivät vain ole kaikkien mieleen. Tomin kommentti ei käsittääkseni ollut kritiikkiä, mutta sellaistakin olen saanut. Kyllä minä varmaan teen kaikenpituisia jatkossakin. Sen linjan olen kuitenkin ottanut, että Twitteriin en näitä pidempiä laita. Itse asiassa siellä toimivat parhaiten yhden ruudun kuvat.

   Poista
  2. Ei ollut kritiikkiä, ei. Kaiken pituisia saa olla. Vaihtelu virkistää.

   Poista
 8. Näiden sarjakuvien pituuden merkitys ei todellakaan ole missään muualla kuin siinä, mitä tarkoitusta ne palvelevat:
  eihän taannoista Rypyn seikkailua käenpesän takana olisi voinut edes esittää yhtenä sarjakuvana. Tai olisi, mutta se ei olisi vastannut tarkoitustaan;
  olisi venynyt liian pitkäksi kerralla luettavaksi.

  Toiset asiat voi jysäyttää lyhyesti ja ytimekkäästi klassiseen kolmen kuvan strippiin, ja se palvelee puolestaan sitä tarkoitusta parhaiten; ei pidä venyttää liian pitkään tarpeettomasti.

  Kannustusteni kera jatka toki entiseen malliin harkintasi mukaan, koska se on tähän asti toiminut kiitettävästi.
  Eikä mitään tuotantopaineita:
  ainakin minä jaksan odottaa kärsivällisesti uutta sarjakuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kannustuksista. Tuo mitä sanoit Käenpesä-Rypystä pitää tietysti paikkansa. Jos olisin halunnut esittää sen yhtenä sarjakuvana, olisin myös joutunut miettimään koko tarinan kerralla valmiiksi. Voi olla, että kokeilen tuollaista pidempää tarinaa vielä uudestaankin, mutta ainakaan vielä en ole keksinyt aihetta.

   Noista tuotantopaineista, luotan kyllä lukijoiden kärsivällisyyteen, mutta kaikki yli kahden viikon tauot häiritsevät minua itseäni. Ja mitä pidemmäksi tauko venyy, sitä korkeammaksi kynnys piirtämisen aloittamiseen kasvaa. Mutta tällaista tämä välillä on. En usko vielä ammentaneeni itseäni tyhjiin, mutta välillä motivaatio puuttuu, joskus päässä lyö tyhjää ja joskus taas ei ole aikaa. Mutta eteenpäin mennään pyllysarjakuva kerrallaan.

   Poista
  2. Minun motivaatiooni tulee iskemään se, että Google lykkää uutta Bloggerin käyttöliittymää kurkusta alas voimaperäisesti. En pidä uudesta käyttöliittymästä. Se saa minut tuntemaan, että olen liian pienessä huoneessa.

   Niin, itse pidän samanaikaisesti viittä eri blogia.

   Poista
  3. En itsekään pidä tuosta uudesta käyttöliittymästä. Bloggerin ehdotuksesta kokeilin sitä, mutta ei ollut hyvä, joten otin vanhan mallin käyttöön. Toivottavasti tämä optio säilyy jatkossakin.

   Poista
  4. Ilmeisesti kuluvan vuoden aikana kaikki pakotetaan ottamaan se käyttöön. Voi johtua siitä, että minulla on blogeja viisi, mutta joka ainoa kerta, kun nykyään menen Bloggeriin, se on vaihtanut uuteen käyttöliittymään. Ja minä painan sitten nappia, että vanha, kiitos.

   Poista
  5. Jaahas, no niinpä tietenkin. Eipä siinä sitten auta muu kuin koettaa totutella. En jaksaisi alustaakaan ruveta vaihtamaan.

   Poista
 9. Writer's Block lienee tuttu ilmiö jokaiselle ylipäänsä mitään aineetonta tuottavalle ihmiselle.

  Nerojen joukkoon lukemani Tuomas Holopainen kertoi eräässä haastattelussaan hetkestä "Once"-albumin luomisessa, jolloin hän istui Korg-kosketinsoittimensa ääressä saamatta päänsä sisältä aikaan ensimmäistäkään säveltä, saati sitten melodiaa.
  Silloin hän affektin vallassa mahtavasti karjaisten survaisi nyrkkinsä keyboardin läpi!
  Haastattelussa hän totesi hämmästelleensä näin löytynyttä uutta puolta itsestään.

  Ei se, tämä tai tuo ole helppoa, vaikka moni sivustaseuraaja niin voisi luulla. Pitäisin itsekin blogia, jos pystyisin:
  blogeihin kommentointini on vain reaktiivista; en pysty itse tuottamaan tekstiä ainakaan toistuvien bloggausten verran.
  Jos pystyisin, kirjoittaisin novellikokoelmia, joita julkaisisin salanimellä.

  Romaania en pystyisi siinäkään tapauksessa kirjoittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet joka tapauksessa taitava ja tuottelias blogien kommentoijana.

   Poista
 10. Tulipa taas mullistava kulttuuriyllätys. Ensin särähti silmään tuo termi hipsterin helpottava punkku. Toisekseen, ostajaneito (Voguen kanteen?) ei oikein natsannut hipsterikulttuuriin. Päivitin tietopohjaa. Kaikki natsaa.
  Hipsterikulttuuri on niin sekava kokoelma sitä itteensä, sopisi puolueohjelmaksi. Lukekaa, jos jaksatte:
  https://nymag.com/news/features/69129/
  Saattaisi sopia suomalaisvierasmonikulttuuriin, vaikka ei ole sitä parempaa väkivaltaderssonia.

  Punkkuakin löytyy: https://www.google.com/search?q=hipster+red+wine&tbm=isch&ved=2ahUKEwjVsu6btdbrAhWIcZoKHa0TCHoQ2-cCegQIABAA&oq=hipster+red+wine&gs_lcp=CgNpbWcQDDIECAAQGDoECAAQQzoCCAA6BggAEAgQHjoECAAQHlDu9-AGWJqX4QZgnKrhBmgAcAB4AIABuwKIAawUkgEFMi04LjGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=CtNVX9WFIYjj6QStp6DQBw&bih=569&biw=1236

  Helpottava (siis viini): hipsterin pakkovalinta em. syistä johtuen.

  Ihan faktat vain tarkistin.

  VastaaPoista
 11. Terve QK ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Joo, ei tämä aina niin helppoa ole. Writer's block on hyvinkin tuttu ilmiö. Tosin on niitä sellaisiakin päiviä, jolloin tämä on helppoa. Sellaisina päivinä ideat suorastaan tupsahtavat itsestään päähän, vaikken edes miettisi koko sarjakuvaa. Ikävä kyllä sellaisia päiviä ei tule kovinkaan usein.

  Pitäisin itsekin blogia, jos pystyisin:
  blogeihin kommentointini on vain reaktiivista; en pysty itse tuottamaan tekstiä ainakaan toistuvien bloggausten verran.
  Jos pystyisin, kirjoittaisin novellikokoelmia, joita julkaisisin salanimellä.


  Itse asiassa olen kommenttejasi lukiessani usein ajatellut että sinun kannattaisi pistää oma blogi pystyyn. Sen verran hyvää pohdintaa niissä on, ja osaat myös ilmaista asiat todella hyvin. Mutta itsehän sinä parhaiten tiedät.

  Veijo: Niin, eihän Grönmarx taida varsinaisesti hipsteri olla. Ainakaan tyypillinen sellainen. Ajattelin sen kai vähän siihen suuntaan, että AK:n huoli ilmastosta ei ole aitoa, vaan ihan muodin mukana menemistä, eli tietynlaista hipsteröintiä. Saattaa tosin olla, että minulla on varsin pintapuolinen käsitys siitä mikä hipsteri edes on. Vilkaisin nopeasti tuota linkittämääsi juttua, ja siellä oltiin selkeästi menty syvemmälle aiheeseen. Pitänee joskus lukaista ihan ajan kanssa.

  VastaaPoista
 12. Tere Reijo. Kyllä näitä malttaa odottaa. "Malttamattomana":)
  Itsen näitä luen silleen vähän että mitäs ny, ja siinä kohti monesti, ennen sen jtun sanoman tarkempaa pohdintaa, nii HAAA!!! se viimneinen ruutu räjäyttää pankin. Oman tyylini ja käytökseni tuntien, suussani ei ole mitään kuin se kieli siellä poskessa, jos olisi, pitäisi taas näppis siivota. Krypta antoikin siihen hyvän neuvon ettei aina sottaista näppäistä uusia tarvitse. Että kiitos vaan sinnekin. Eli mites se vanhakanss sanoi: Lyhyestä virsi kaunis. Jaka vaan samaan malliin Reijo. Kylllä me uskolliset maltamme odottaa. Malttamattonia:)
  Huru-ukko
  PS. Mieheän sitä omaa blogia aloittelin, vaan kun on tuo pahukkerin lukihäiriö pahentunut, en ole jaksanut juurikaan kirjoitella. Vaan sain senkin kiertämiseen ohjeita joten: perästä kuuluu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että jaksat odottaa. Seuraavaa ei kuitenkaan tarvitse kauan odottaa, se on jo työn alla. Julkaisen varmaan ennen viikonloppua. Toivottavasti kirjoittelet taas piakkoin.

   Poista