perjantai 11. syyskuuta 2020

RYPPY JA TRIGGERSTRÖM


30 kommenttia:

  1. Tähä kolmen kuvan strippiin oli tiivistetty nykyfeminismin paradoksi. Suomessa muuten ei ole aikoihin ollut epätasa-arvoisia palkkoja. Palkat ovat samoja sukupuolesta riippumatta. Kukaan ei estä naisia menemästä niihin töihin joissa veromarkat tienataan ja joissa palkkaus on luonnollisesti parempi. Muistutetaan vielä että ne kovaäänisimmät feministit ovat veronmaksajien rahoittamina töissä jotka eivät ole töitä.

    Jos muuten etsitään epätasa-arvoista palkkausta niin oma alani voisi käydä esimerkkinä, joskin eri lailla mitä Triggerström tarkoittaa. Palkka on sama sukupuolesta riippumatta mutta väkivaltatilanteitten hoito on varattu nimenomaan miehille.

    VastaaPoista
  2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi.

    Suomessa muuten ei ole aikoihin ollut epätasa-arvoisia palkkoja. Palkat ovat samoja sukupuolesta riippumatta. Kukaan ei estä naisia menemästä niihin töihin joissa veromarkat tienataan ja joissa palkkaus on luonnollisesti parempi.

    Tuohan pitää tietysti paikkansa. Sellaisenkin asian olen yksityisellä puolella huomannut, että miehillä on keskimäärin matalampi kynnys vaatia työnantajalta parempaa palkkaa. Sekin osaltaan vaikuttaa siihen, että miehet tienaavat keskimäärin paremmin.

    Palkka on sama sukupuolesta riippumatta mutta väkivaltatilanteitten hoito on varattu nimenomaan miehille.

    Hieman samanlaiseen ilmiöön olen törmännyt yksityiselläkin puolella suorittavan tason fyysisissä hommissa. Naiset ovat joskus vapautettuja kaikkein raskaimmista työtehtävistä. En tosin osaa yhtään sanoa, kuinka yleinen tuo käytäntö on.

    VastaaPoista
  3. Vartoos ny.. mie olen ollut molemmin puolin aitaa töissä, eli yksityisellä ja julkisella. Ja olen olevina mies, ainakin oletettu. No se on sivuseikka, mutta tuohon työn raskauteen tai raskauttamattomuuteen, pois luettuna raskaana olevat. Se on kyllä mikäli muistan niin siten, että oltiin kummalla puolella vaan, niin jos tulee hankala tai raskas tehtävä, niin ne naiset pyytää miestä kaveriksi siihen. No, se mieshän tietysti siihen menee auttamaan, ja se on minusta oikein, varsinkin kun, ja jos on kyse esim. jostakin painavan esineen/kännisen naisen/miehen nostosta terkkarin ensiavussa tms.
    Kun se on jotenkin sisäänkirjoitettu miehen geeneihin. Eikä miehet tee siitä sen suurempaa numeroa, kuten ei ne alan naisetkaan, ne jotka apua pyytävät. Se menee ihan luonnostaan, tai toisinkin päin, jos mies ei jossain kohtaa pysty/kykene oiekin hommasta selviämään, usein se nainen tulee siihen jelppaamaan ihan pyytämättä, kuten eräälle ex-ministerille faxit.
    Sanoisin näin, että ne jotka muuta väittää eivät tiedä tosielämästä mitään. Kuten eivät tiedäkään, ja varsinkin kun katsoo porukkaa joka sanoo sen "senttiä plää plää plää"
    Joku irvileuka heitti jossakin, että miesten 20 cm onkin todellisuudessa 10 cm.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  4. Kamelikurki työntää päänsä pensaaseen.

    Saan kansallisella tavalla tuhman syntymäpäivälahjan huomenna, mikäli lahjan tekijän viestiä äsken oikein tulkitsin. Isoista synttäreistäni on jo yli kaksi ja puoli kuukautta, mutta hyvä, että vihdoin tulee. Oikeauskoiset kamelikurjet saavat sitten itkeä, niin halutessaan.

    VastaaPoista
  5. Terve Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

    Huru-ukko: Noinhan se usein menee. Sanottakoon vielä selvennykseksi, etten minä suinkaan asiaintilaa vastaan purnannut, kun mainitsin noista fyysisistä töistä. Tuollaisia vain tulee monesti mieleen kun kuuntelee noita naisen 80 senttiä-ulinoita. En minä tosin keneltäkään tavalliselta naiselta noita ulinoita ole kuullutkaan. Yleensä asialla ovat julkishallinnon virkakyöstittäret.

    Tom: Niin, sinulla taisikin tulla pyöreitä vuosia täyteen tänä vuonna. Onneksi olkoon, vaikka vähän myöhässä tuleekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia.

      Pääsen sitten vihdoin ensi viikolla julkaisemaan nk. pääblogissani merkinnän mahdottoman pitkistä syntymäpäiväjuhlistani.

      ...Kyseinen lahja oli tullut tilattua varsin myöhäisessä vaiheessa, ja siksi vasta nyt on valmistunut.

      Poista
    2. No ei tuo edes tullut mieleeni että olisit asioita vastaan purnannut, ja nyt kun sanot, hyi kamalaa mitä mie oon kirjottanut että tulkitset noin. Vaan onneksi tämä on vain elämää. Ja tietysti elämää suurempia kokemuksia. Ja noi 80-c f-emakot ja mekkoeinarit on niitä joiden takia se sentti juttikin on käännetty et miehen jne...
      Kiitos tästäkin kuvituksesta/kuvittelusta Reijo. Aina nämä saa ajatuspajan liikkeelle. Vaikka ei niitä ajatuksia passaa yleisjakoon laittaa. Kaikkia.
      Huru-ukko

      Poista
    3. Ihmettelen monasti tätä tavallista naisten naista, joka mukisematta tekee 12 lasta, tekee työtä pienemällä palkalla, saa pienemmän eläkkeen kuin miesoletettu. Ai, niin siinä sivussa hänen pitäisi vielä suoritta pakollinen asevelvollisuus.

      Poista
  6. Terve Tom ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

    Tom: Jään odottelemaan kirjoitustasi.

    Huru-ukko: Niin, en minä sinun kommenttiisi viitannut. Ajattelin vain, että tulinkohan ilmaiseeni itseni vähän kömpelösti.

    VastaaPoista
  7. Terve Sari, ja kiitos kommentistasi. Minä en nyt ole oikein varma ymmärsinkö kommenttisi oikein, mutta vaistoni sanoo että tavalla tai toisella siinä kuitenkin vittuiltiin valkoiselle heteromiehelle, joten käydään nyt läpi. Tuskinpa kukaan vaatii naisilta tuollaista. Tuollaisia lapsimääriä synnyttävät lähinnä lestadiolaisnaiset, jos tänä päivänä enää hekään. Mitä palkkoihin tulee, niin mikään ei käsittääkseni estä naisia kouluttautumasta hyväpalkkaisille aloille. Suomalainen eläkejärjestelmä on minunkin mielestäni epäreilu, mutta näkisin, että siinä ovat epätasa-arvoisessa asemassa eri sukupolvet, eivät sukupuolet. Vaatimuksia naisten asevelvollisuuteen en ole myöskään kuullut oikein miltään suunnalta, enkä minä sellaista itsekään kannata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä ihmettelen noin kokonaisuudessaan keskustelua naisen asemasta ja varmaankin on ihan totta, että nainen voi kouluttautua alalle kuin alalle ja saada korkeaakin palkkaa korkeasta asemasta. Mutta onko miehet valmiita tekemään matalapalkka-alan työt, jos naiset tekevät kovemman palkan työt.

      Poista
    2. Naisten kannattaa hakeutua urakkatöihin, niin palkka on riittävän korkea, jos itsellä on viitseliäisyyttä.

      Poista
  8. Terve Tom ja Sari, ja kiitos kommenteistanne.

    Tom: No niin, siinä onkin riipus jossa on asennetta. Komea on kieltämättä.

    Sari: Niin, paljonhan sitä tasa-arvokeskustelua on käyty, eikä se aina niin älykästä ole. Joku näki siinäkin epäkohdan, että insinööreille maksetaan parempaa palkkaa kuin sairaanhoitajille. Minä en vaan kykene mitenkään näkemään siinä epäkohtaa, niinkuin en näe siinäkään, että insinööri saa parempaa palkkaa kuin minä. Luulisin, että miehet tekevät tarvittaessa matalapalkka-alojenkin töitä. Itse asiassa he tekevät niitä aika paljon nytkin.

    VastaaPoista
  9. Miten määrittelet matalapalkka-alan, mitä luulet työntekijän tienaavan teollisuudessa verrattaessa miesten ja naisten palkkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matalapalkka-ala on ala, jonka työtehtävistä maksetaan matalaa palkkaa. Teollisuuden työtehtävistä maksetaan yleisesti ottaen korkeampaa palkaa, koska kyse on tuottavasta työstä, eli siitä työstä jonka tuottamasta verokertymästä maksetaan julkisen sektorin matalat palkat.

      Ja kun verrataan miesten ja naisten palkkoja samoissa työtehtävissä niin teollisuudessa kuin muilla tuottavaa työtä tekevilä toimialoilla saati julkisen sektorin verorahoitteisissa toimissa, ei eroa ole missään muussa kuin miesten ja naisten tekemissä työtunneissa, joita naisilla on omista valinnoistaan johtuen miehiä vähemmän.

      Poista
    2. Teollisuuden palkoista en osaa sanoa mitään. Matalapalkka-alalla tarkoitan sellaisia töitä joista maksetaan 2000€/kk tai vähemmän. En tiedä mikä on virallinen raja, tai että onko sellaista edes olemassa.

      On tässä maassa varmaan paljonkin sellaisia töitä, joista voitaisiin maksaa paremmin. Minä en vaan pidä siitä, että tästä on tehty sukupuolikysymys.

      Poista
  10. Mitä tulee hyviin palkkoihin niin luonnollisesti niitä maksetaan niillä aloilla joilla tienataan niitä varsinaisia veromarkkoja. Se on luonnollista. Esmes oma ammattini eli lastensuojelu on täysin verorahoitteista ts. elän toisten rahoilla. Ei kyse ole ammatin arvostuksesta. Vaan siitä, että tehdäänkö sillä verorahaa millä elätetään muitakin – tarpeellisia – ammatteja. Matalapalkka-aloilla joihin omani kuuluu miehet eivät saa sukupuolensa vuoksi mitään rahallista etua. Sen sijaan heillä teetetään tiettyjä varsin vittumaisia työtehtäviä joihin naisten ei tarvitse osallistua. Teollisuudessa miesten ja naisten palkat ovat aivan samoja jos he tekevät samoja työtehtäviä.

    VastaaPoista
  11. Ruudussa 1 Trigger vastustaa sukupuolittamista, minkä hän ymmärtää niin, että hänet on sukupuolensa osalta puolitettu, eli hän ei edes koe itseään kokonaiseksi ihmisenä vaan ihan vain naiseksi.

    Ruudun 2 ryppyiseen kysymykseen hän vastaa ruudussa 3. Seksuaalirikos käy hänelle, ja jos suorittaja katsoo pikku kolhinnan aiheelliseksi, niin ei haittaa, kunhan menee hänen kanssaan naimisiin, mikä puhdistaa kaksi edellistä rikkomuksena vääräuskoisten taholta pidettyä toimintaa. Hän näyttää ruudussa olevansa näihin toimiin valmis sekä henkisesti että ruumiillisesti. Tämän Trigger todistaa asennollaan, joka vapaan nimettömän ja Triggerin neitsyyden lisäksi on kutsu täydelliseen avioliittoon. Trigger saavuttaa lopultakin täyden ihmisyyden kokonaisena naisena.

    VastaaPoista
  12. Terve QK, Yrjö ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

    QK: Noinhan se menee. Teollisuudessa en ole koskaan työskennellyt, mutta en minä uskonut sielläkään olevan mitään patriarkaattipykälää, jonka mukaan naisille maksettaisiin pienempää palkkaa. Mitä julkisen sektorin palkkoihin tulee, niin olisin minä valmis korottamaan esim. lähihoitajien palkkoja. En tosin kustantaisi tätä veronkorotuksilla, vaan potkimalla ylemmän tason virkakyöstejä kortistoon niin maan perkeleesti.

    Yrjö: Minä olen myös saanut aina tismalleen samaa palkkaa, kuin naispuoliset kollegani. Yksityisellä puolella matalapalkkahommissa ei myöskään hirveästi mietitä sitä, kuka minkäkinlaista palkkaa on ansainnut, vaan liitot ja työnantajapuoli vääntävät niistä, ja sen mukaan sitten eletään.

    Veijo: Hehee, tiukkaa analyysiä. Minä näen tämän siten, että Triggerström ahdistuu Rypyn patriarkaalisista vihakysymyksistä, ja on täten pakotettu pakenemaan niitä pensaan suojiin(pensas=safe space). Aika tietysti näyttää kuinka käy, mutta henkilökohtaisesti en usko T:n saavuttavan eheyttä valitsemallaan polulla, vaan ennemmin tai myöhemmin tuo muija tulee romahtamaan omaan mahdottomuuteensa.

    VastaaPoista
  13. No, kommenttini oli poliittinen.

    Itse asiassa tapahtui näin:
    Trichis työnsi päänsä puskaan, koska tahattomalla päänheilautuksella YSL-lasit lennähtivät vatukkoon. Niitä sitten hakiessa R Koiras ennätti kynineen taltioimaan kiusallisen tilanteen.

    VastaaPoista
  14. Niin, Yrjöperkeles, mikä on vittumainen työtehtävä. Ja naisten euro on pienempi kuin miesten euro, ainakin tilastollisesti. Teollisuudessa naiset ovat TVR-LUOKITUKSEN mukaisesti monesti saamassa samassa tehtaassa huonompaa palkkaa, vaikka työ ehkä on kevyttä, mutta silti vaarallista suorastaan.

    VastaaPoista
  15. Terve Veijo ja Sari, ja kiitos kommenteistanne.

    Veijo: No niin, tulipa tämäkin selväksi:)

    Sari: Yrjö saa vastata tuohon itse jos on vielä kuulolla. Itse en tästä aiheesta jaksaisi enää vääntää, etenkään kun se ei varsinaisesti liity tämän sarjakuvan pointtiin.

    VastaaPoista
  16. Ja niin ainakin minulla nyt kävi, että Google on muuttanut Bloggerin käyttöliittymän huiman uudenaikaiseksi pysyvästi.

    VastaaPoista
  17. Kaunista, simppeli komediastrippi, kuin Kari Suomalaisella aikoinaan. Ei tarvitse selitystä, jokainen näkee ja ymmärtää pointin. Respect, kuten Aretha sanoisi!

    VastaaPoista
  18. Terve DuPont, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Yritän välillä tehdä näitä lyhyitä ja selkeitäkin. Toisinaan kun meinaa lähteä ajatus rönsyilemään.

    VastaaPoista