perjantai 4. syyskuuta 2020

HASSAN POLIISINA


Tämänkertainen sarjakuva ei liity mihinkään viimeaikaiseen uutiseen, mutta aina vähän väliä intelligentsijamme taholta kuuluu vaatimuksia siitä, että poliisin pitäisi palkata maahanmuuttajia(=humanitaarisia) riveihinsä. Käsittääkseni mikään ei estä maahanmuuttajaa hakeutumasta(korjatkaa jos olen väärässä) poliisiksi nytkään, kunhan hän on notkunut maassamme tarpeeksi kauan saadakseen kansalaisuuden, ja malttanut olla edes joten kuten ihmisiksi, joten tulkitsen älymystömme vaatimusten tarkoittavan jonkin sortin positiivista diskriminaatiota.

13 kommenttia:

  1. Huti-Maisan unelma???
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Taitaa olla joo. Pitäähän sitä diversiteettiä olla. Noista taitaa tosin ainakin briteillä olla huonoja kokemuksia, mutta eihän se Huti-Maisan hengenheimoilaisia taida paljon kiinnostaa. Briteissä pakistanilaispoliiseista tehtiin muistaakseni 10 kertaa enemmän valituksia liittyen väärinkäytöksiin ja korruptioon. Ja käsittääkseni myös amerikkalaisilla on affirmative action-kokeilusta aika kehnoja kokemuksia. Siinä ei tosin ole kysymys mamuista vaan ihan kotoperäisistä yön timoista.

    VastaaPoista
  3. Positiivista diskriminaatiota joo. Mutta noille mainituille huti-maisoille reaalimaailma on vain testi jolla testataan uskoa aitoon Unelmaan.

    VastaaPoista
  4. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi.

    Mutta noille mainituille huti-maisoille reaalimaailma on vain testi jolla testataan uskoa aitoon Unelmaan.

    Juuri noin. Huti-maisat ovat kyllä suorastaan ilmiömäisen kovakalloista sakkia. Mikään ei tunnu pystyvän horjuttamaan heidän uskoaan. Ei autogrillit, ei lisääntynyt jengiväkivalta eivätkä groomausringit. Näyttäisi menevän jopa niin, että mitä isommaksi kuilu todellisuuden ja unelman välillä kasvaa, sitä fanaattisemmaksi nämä käyvät. Mahdollisesti uskovat unelmaansa vielä kalifaatissakin.

    VastaaPoista
  5. Sarjankuvanpätkän kuvaama tilanne on saanut alkunsa siitä, että ei saada poliisinkouluun kunnon testejä, jolla voitaisiin karsia epäsopiva aines pois. Tai sitten, jos niitä on, niin niistä ei tarvitse paljoa välittää, koska pisteitä saa paljon jo toiseudesta.

    ...Miksei toiseutta edustava muka voisi luottaa kantasuomalaiseen poliisiin? Ehkä toiseus määritellään siten, että hänen henkilökohtaiset arvonsa ja maailmankuvansa eroavat mahdollisimman paljon kantisten vastaavista.

    VastaaPoista
  6. Poliisihan noudattaa tarkoin ylemmän johdon määräyksiä, kuten rivipoliisin kuuluukin tehdä. Älkää nyt ahkeraa työlleen omistautunutta arvostettua ammattimiestä maalitelko!

    VastaaPoista
  7. Terve Tom ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

    Tom: Käsittääkseni Suomen poliisi ei ainakaan vielä ole lähtenyt positiivisen diskriminaation arveluttavalle polulle. Toivokaamme, ettei tähän tule muutosta. Sillä jos pyritään diversiteettiin silkan diversiteetin vuoksi, niin perseellehän se menee. Joka kerta. Minäkään en oikein ymmärrä miksei mamu voisi luottaa kantispoliisiin.

    Veijo: Joo, poliisin ylempi johto nyt tietysti on mitä on. Rivipoliisiin käsittääkseni kuitenkin luotetaan vielä. Hassanien palkkaaminen niihin tehtäviin tuskin parantaisi tilannetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kyseessä on matu, niin on ymmärrettävää, ettei hän voi luottaa kantasuomalaiseen poliisiin. Jos taas kyseessä on sellainen mamu, joka ei ole matu, niin hän voi todennäkäisesti luottaa.

      Poista
    2. Noinhan se menee. Oikeastaan sama kantistenkin kanssa. Taparikolliset eivät yleensä luota poliisiin.

      Poista
  8. Tämä poliisin monikulttuuristaminen ei valitettavasti ole aivan uusi ilmiö:

    Mikko Paatero peräänkuulutti viimeisinä virkavuosinaan poliisiylijohtajana sekä sitä että reservipoliisin luomista, tai oikeammin nykyisellään tyhjän panttina olevan täydennyspoliisin toiminnan tehostamista.
    Ensinmainittuun hän ehdotti Poliisiammattikorkeakoulun pääsyvaatimusten helpottamista kulttuurisesti edistyksellisten hakijoiden kohdalla.

    Eli siis, että tervetuloa Hassan täydennyspoliisiin! Kun olet huojunut täällä jonkin aikaa, voit käydä PolAMKissa pokkaamassa oikean poliisin virkamerkin, virkapuvun ja virka-aseen. Ja sitten ei kun pitämään jöötä vääräuskoisille!

    Tosin Paateron(kin) näkemys muuttui jokseenkin radikaalisti päästyään eläkkeelle. Silloin puheisiin tulikin poliisin työympäristön dramaattinen muuttuminen pahempaan suuntaan ja samanaikainen poliisin resurssien jatkuva leikkaaminen, jota hän kritisoi ankarasti.

    Vaan onhan inhimillisesti katsoen toki ymmärrettävää, että Paatero halusi poliisiylijohtajan virasta eläkkeelle, eikä erotetuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistan tuon Paateron ulostulon. Ja muistan myös miehen toiminnan ennen hänen eläkkeelle jäämistään. Muistelisin myös, että juuri Paateron aikana poliisihallinto pääsi pöhöttymään. Se taisi olla viimeinen nuiva demari Kari Rajamäki joka vaati "Paateron palatsia purettavaksi".

      Vaan onhan inhimillisesti katsoen toki ymmärrettävää, että Paatero halusi poliisiylijohtajan virasta eläkkeelle, eikä erotetuksi.

      Onhan se. Enkä minä toisaalta usko, että mitään merkittävää muutosta olisi tapahtunut, vaikka tuo ulostulo olisi tapahtunut Paateron ollessa vielä poliisiylijohtajana.

      Poista
  9. Minä rinnastan tämän siihen, että kun tulevaisuudessa vaikkapa peruskouluista tulee helvetillisiä paikkoja jani pettereille ja maija liisoille, niin romahdus tulee myös poliisikoulu instituutioihin jne.

    VastaaPoista
  10. Terve Unknown, ja kiitos kommentistasi. Noinhan tuossa saattaa käydä. Jos poliisikin lähtee positiivisen diskriminaation tielle, niin sitten katoaa kyllä luottamus siihen rivipoliisiinkin.

    VastaaPoista