sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

RYPPY JAKAA VIISAUTTA OSA VIII


12 kommenttia:

 1. Voisiko suvakkeja kohtaan osoittaa kuitenkin jonkinlaista armeliaisuutta?
  Hehän ovat tavallaan samanlaista väkeä kuin alkukristityt, jotka menivät Colosseumin areenalle syöjäeläinten raadeltaviksi hihkuen riemuissaan:
  "Kärsin, kärsin kirkkaamman kruunun saan!"

  Roomalaisista he olivat aivan helvetin sekaisin:
  heidän ei olisi tarvinnut muuta kuin tehdä pieniä myönnytyksiä voidakseen olla yhtä hyviä Rooman valtakunnan alamaisia kuin muutkin, mutta kun ei.

  Ei ei eeeii:
  heidän piti julistaa suvaitsematonta uskontoaan turuilla ja toreilla päin roomalaisten naamaa, solvaten heitä vieläpä vääräuskoisiksi.
  Tämä oli asia, joka ärsytti roomalaisia erityisesti:

  he olivat uskonnollisesti mitä suvaitsevaisimpia. Heidän temppeleissään oli kaikkien valtakunnassa tunnettujen jumalien alttarit sekä yksi ylimääräinen alttari, joka oli omistettu "tuntemattomalle jumalalle".
  Sen äärellä saattoivat toimittaa jumalanpalveluksensa ne, jotka olivat tulleet niin kaukaa ettei heidän jumalansa alttaria tunnettu.

  No, kristinusko selvisi hengissä muuttumalla ajan mittaan, ehkä hieman liikaakin;
  nythän se suvaitsee mitä tahansa. Kauas ollaan kuitenkin tultu siitä hurmoshenkisestä lahkosta, joka ei suvainnut mitään muuta kuin oman julistuksensa.

  Sellaisia ovat uskovaiset. Paitsi että eivät kaikki:
  alkukristityt olivat valmiit kidutuskuolemaan uskonsa puolesta.
  Nämä suvakkiuskovaiset kadottavat uskonsa heti, kun huomaavat että nyt heitä näköjään aletaan panna kuriin.

  VastaaPoista
 2. Tässä stripissä oli taas tiivistetty vallitseva tilanne neljässä kuvassa täydellisesti. Minä muuten veikkaan että kun koulut kesän jälkeen alkavat niin tiedostavimmat opettajat suunnittelevat oppilailleen jonkinlaisia BLM-joukkopolvistumisia. Ellei tässä kesän aikana tule sitten jotain ihqun uutta muodin, hurmoksen ja hysterian sekoitusta joka menee muodikkuudessaan entisen yli.

  VastaaPoista
 3. Terve QK ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Voisiko suvakkeja kohtaan osoittaa kuitenkin jonkinlaista armeliaisuutta?
  Hehän ovat tavallaan samanlaista väkeä kuin alkukristityt, jotka menivät Colosseumin areenalle syöjäeläinten raadeltaviksi hihkuen riemuissaan:
  "Kärsin, kärsin kirkkaamman kruunun saan!"


  Niin, onhan näissä kiistatta jotain samaa. Mutta armoa en voi mennä lupaamaan. Jos kyseessä olisi vain jokin eristynyt lahko, voisin tyytyä vain naureskelemaan, mutta näillä on koko koneisto takanaan poliisia myöten. Siksi katson, että näitä pitää vastustaa kategorisesti. Silloinkin, kun kyseessä on jokin pikkuseikka, kuten vaikkapa kohta myynnistä vedetyt Musta Pekka-pelikortit.

  Sellaisia ovat uskovaiset. Paitsi että eivät kaikki:
  alkukristityt olivat valmiit kidutuskuolemaan uskonsa puolesta.
  Nämä suvakkiuskovaiset kadottavat uskonsa heti, kun huomaavat että nyt heitä näköjään aletaan panna kuriin.


  Tuo on kyllä niin totta. Saattaahan siellä seassa olla jokunen uskossaan väkeväkin, mutta uskoisin, että suurimman osan kohdalla se usko katoaa kuin pieru saharaan paskan osuessa tuulettimeen.

  Yrjö: Minä muuten veikkaan että kun koulut kesän jälkeen alkavat niin tiedostavimmat opettajat suunnittelevat oppilailleen jonkinlaisia BLM-joukkopolvistumisia.

  En minä ainakaan tuosta yllättyisi. Ei ehkä omassa kotikunnassani, mutta jo Oulussa tuo voisi hyvinkin tapahtua, Helsingistä nyt puhumattakaan. Oma jälkikasvuni pysyy kyllä visusti kotona, jos tuollaista suunnitellaan. Hankala tosiaan arvioida kauanko tämä muoti vielä kestää.

  VastaaPoista
 4. Mutta tuossa kaljun naisoletetun pitämässä kyltissä on minusta virhe. Kun nyt kerran kuitenkin Suomessa ollaan, niin siinä pitäisi lukea "dark-skinned" tai "black-skinned".

  VastaaPoista
 5. Eihän tuota sakkia voi muuta kuin myötähävetä. Onneksi taitaa se hiljainen enemmistö olla toista mieltä.
  Joskus tulee vaan sellainen fiilis, että 2 % kansasta on ihan sekaisin. Saavat vaan ihan liikaa media-aikaa transtityy valtamediassa.
  Tuokin menee ohi, jotain uutta makoilunaihetta tulee varmasti. Jospa makoilivat vaikkapa valloitetun Tibetin puolesta niin voisi olla hengessä mukana.

  VastaaPoista
 6. Tuosta violettipäisestä naisoletetusta tuleekin mieleeni muuan anglo-ameriikkalainen sana "land whale" eli olisiko tuo sitten vapaasti käännettävissä suomeksi lähiövalas/tonnikeijukainen? Ei saisi pilkata ihmisiä ulkonäön perusteella, mutta heidän toimintansa vaan aiheuttaa tällaisen reaktion. Pahemminkin tekisi mieli sanoa, mutta jätetään se toiseen kertaan.

  Voi noita aivopestyjä sieluja, lukusuositukseksi annan heille Alexander Solzhenitshynin Vankileirien saaristo & Unto Parvilahden Berijan tarhat. Kas siinä heille pohdittavaa...


  - Soomepois Eestist -

  VastaaPoista
 7. Alin kuva: en löytänyt siitä Ano Teetä polvistuneena Pink Floydin LP:n Dark Side of the Moon päälle taustamusiikkina soiden levyn kappale Breathe.

  VastaaPoista
 8. Terve kaikille ja kiitos kommenteistanne. Vastailen kun pääsen kotiin. Älypuhelimella vähän hankalaa.

  VastaaPoista
 9. Älypuhelimella hankalaa sanot:) Uskoisin kuitenkin, että kotiin päästyäsi suljet sen mokoman härpäkkeen. Mutta asiaan. Miksi nii suurta älämölöä pidetään jostain blac lives matrassista? Kun eihän ne paksat itsekään siitä välitä. Jenkeissäkin suurinta osumaa on ottanut jurikin nuo lives matrassit.
  Ihmettelee Huru-ukko
  PS. ämerikän antifasisteilla on ollut jo viime syksystä suunnitelmat häiritä tulevia pressanvaaleja. Tämä pinkfloyd juttu sattui vaan tulemaan sopivan saumaan.

  VastaaPoista
 10. Terve Tom, Joppos123, Soomepois, Veijo ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne. Pahoitteluni kun vastaan vasta nyt, tuli käytyä pienellä reissulla.

  Tom: Tuohan on tietysti totta, mutta eiväthän nuo tuollaisia mieti. Kaikki kopioidaan Ameriikasta ihan sellaisenaan.

  Joppos123: Joskus tulee vaan sellainen fiilis, että 2 % kansasta on ihan sekaisin. Saavat vaan ihan liikaa media-aikaa transtityy valtamediassa.

  Tarkkoja lukemia on tietysti hankala heittää, mutta minäkin uskon, että hyvin pienestä vähemmistöstä tässä puhutaan. Se pieni vähemmistö vain sattuu olemaan aivan helvetin äänekäs. Ja kyllä, valtamedia antaa sille hyvinkin reippaasti tilaa.

  Soomepois: Mitä tuohon violettitukkaiseen pimuun tulee, niin tarkoituksenani ei ollut varsinaisesti vittuilla ylipainoisille ihmisille. Ajatuksenani oli, että hänen lihavuutensa johtuu samasta syystä kuin hänen tietyt luonteenvikansakin; kotona ei juuri kuria ole tunnettu, ja pieni ja ainutlaatuinen lumihiutale on aina saanut kaiken haluamansa. Myöhemmin kehopositiivisuusideologia ja safe space-meininki pitävät huolen siitä, ettei aikuisenakaan ole paineita muuttua.

  Voi noita aivopestyjä sieluja, lukusuositukseksi annan heille Alexander Solzhenitshynin Vankileirien saaristo & Unto Parvilahden Berijan tarhat. Kas siinä heille pohdittavaa...

  Nuo molemmat kirjat lukeneena voin yhtyä suositukseesi. Nuo kirjat nimittäin käyvät päivä päivältä ajankohtaisemmiksi.

  Veijo: Joo, en tullut Anoa ajatelleeksi tätä piirtäessäni. Mitä Turtiaiseen muuten tulee, niin minä en oikeastaan osaa edes sanoa, mikä olisi järkevintä, mitä persujen pitäisi hänen kohdallaan tehdä.

  Huru-ukko: Älypuhelimella hankalaa sanot:) Uskoisin kuitenkin, että kotiin päästyäsi suljet sen mokoman härpäkkeen.

  Siinä minä epäilemättä tekisin viisaasti.

  Jenkeissäkin suurinta osumaa on ottanut jurikin nuo lives matrassit.

  Niinpä. Enkä minä muutenkaan usko, että heidän elämänlaatunsa ainakaan kohenee tämän BLM-kaaoksen seurauksena. Tämänkin paskan takaa löytyy jälleen kerran the usual suspects, eli poliittinen korrektius ja koko postmoderni pelleily. Nuo ihmiset on saatu uskomaan, että kaikki heidän ongelmansa johtuu sortavista piilorakenteista tai white supremacy-ideologiasta tai Donald Trumpista, tai milloin mistäkin. Ei kuitenkaan koskaan heistä itsestään. Sitä taustaa vasten ajateltuna, on suorastaan loogista, että he ryhtyvät riehumaan.

  VastaaPoista
 11. Tuossa kyltissä pitäisi lukea: "Only Black Lives Matter" koska käytännössähän, sitähän nuo BLM-mellakoitsijat yrittävät maailmalle kertoa. Toiseksi eikö kukaan blm toimintaa ja mellakoita tukevat järjestöt ja yksilöt, ole todellakaan huomannut, kuinka blm mellakat vain lisää entistä enemmän rasismia ja suvaisemattomuutta tummaihoisia kohtaan?

  VastaaPoista
 12. Terve Anonyymi, ja kiitos kommentistasi. Noinhan se menee. Valkoisia kuolee Jenkkilässä poliisin luoteihin huomattavasti useammin, mutta eipä se näitä paljoa kiinnosta.

  Toiseksi eikö kukaan blm toimintaa ja mellakoita tukevat järjestöt ja yksilöt, ole todellakaan huomannut, kuinka blm mellakat vain lisää entistä enemmän rasismia ja suvaisemattomuutta tummaihoisia kohtaan?

  Niinpä. Kyllähän näiden ryhmien välillä on ollut jännitteitä jo vuosikymmenten ajan, mutta tämän blm-rähinöinnin seurauksena tilanne on mennyt aivan helvetin paljon pahemmaksi. Jos jossain vaiheessa valkoisella väestöllä menee lopullisesti kuppi nurin, niin jälki tulee olemaan todella rumaa.

  VastaaPoista