perjantai 19. kesäkuuta 2020

HYVÄÄ JUHANNUSTA


Maailman menoon kyllästyneinä Ryppy ja Koponen päättivät vetäytyä Rypyn kesämökille viettämään juhannusta. Mukaan on varattu runsaasti evästä, sekä tietysti melkoiset määrän Tsuhnan Kosto-olutta. Rypyn mökki sijaitsee kuvassakin näkyvän, suorastaan majesteetillisen Pertinjärven rannalla, joka on Pertinmaan suosituimpia lomakohteita. Me täällä R&R-blogin toimituksessa haluamme toivottaa kaikille lukijoille oikein hauskaa juhannusta.

19 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja rauhallista juhannusta täältä Huitsinnevadasta ja kiitos loistavista sarjakuvista.

  VastaaPoista
 2. Oikein hauskaa juhannusta itsellesikin.

  ...Olisin ehkä laittanut omaan pääblogiini juhannustervehdyksen julkaistumaan, mutta kun kukaan ei minulta sellaisia odota, ja lisäksi mielessä oli Tärkeitä asioita.

  Mutta on joka tapauksessa minulle liian kuuma.

  VastaaPoista
 3. Terve Yrjö ja Tom, ja kiitos kommenteistanne. Hyvää jussia teillekin.

  VastaaPoista
 4. Way to go!!! Hyvää perinteistä Juhannusta!

  S.E.P.

  VastaaPoista
 5. Terve S.E.P. ja Krypta, ja kiitos kommenteistanne. Hyvää juhannusta teillekin.

  VastaaPoista
 6. Jussit on kohta lusittu, ja kiitettävän hyvin ja rauhallisesti on tähän asti sujunut.
  Toivon mukaan kaikilla muillakin, vaikka miten muuten edes voisi olla?

  VastaaPoista
 7. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Rauhallisesti meni juhannus ainakin täälläpäin. Eipä sitä tässä iässä enää muuten jaksakaan.

  VastaaPoista
 8. Tere Reijo. Juhannus onnellisesti ohi. Jotenkin jäi ne toivotukset väliin, näin kyllä komean kuvan laiturilta, mutta mutta. No se siitä jne. Taas monella edessä arki ja maanantai ja kaipa se pitää itsekin torhistautua kaupan käyntiin tuonne paikalliseen, sinne missä kaiken a ja o, välissä l ja k. Jussijuomat jussin jälkeen ja kotona. Tai no, ryyppäsin mie tuossa juannuspäivänä lonkeroa pienen purkin pihan penkillä ja kuvittelin olevani terassilla.
  Ei edes naapurit häirinny/häiriintyny:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. Terve Tom ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Minä en ole oikein koskaan simasta pitänyt, vaikken sitä varsinaisesti inhonnutkaan ole. Lapsena meillä muistaakseni juotiin sittä vappuna.

  Huru-ukko: Eipä niin väliä. En minä näihin hyvää juhannusta/vappua/ym-pätkiin varsinaisesti kommenttia odotakaan. Tämänkin piirsin lähinnä siksi koska halusin kokeilla tuon järvimaiseman piirtämistä. Ihan kotosalla minäkin jussini vietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse ei minun tapauksessani ollut nyt ihan oikeasta simasta. Vaan, koska kaupasta ei ollut löytynyt aitoa Juhannussimaa, niin piti valmistaa melkein vastaavaa omin käsin. Kiitokset Jannelle reseptistä, jota käytimme: Pommacia, Koskenkorvaa, brändiä ja sitruunamehua. En muista tarkkaan, miten paljon kutakin laitettiin. Valmistui pikana.

   Poista
  2. Nyt on jo kolmas vuosi, kun aitoa Juhannussimaa on saanut kaupoista: Juhannussimaa nyt kaupoissa. Tänä vuonna vappunakin siis tuota löysin, mutta jostain kumman syystä lähikauppani ei ollut siunannut meitä tällä täksi juhannukseksi, vaikka juoman nimi on Juhannussima. Typerää.

   Poista
  3. Jaa, no kyllähän minäkin tuollaista simaa joisin mielelläni. Meidän prismassa muuten näytti olevan tuota Fingerpori-Juhannussimaa.

   Poista
  4. Tuosta linkittämästäsi jutusta muuten saa helposti käsityksen että Fingerpori olisi keksinyt tuon Juhannussimaa-vitsin. Minä muistelisin kuulleeni sen jo 90-luvulla.

   Poista
  5. Kun joka on vuosi on Juha, juhannus ja simaa, niin on luonnollista, että hauska juttu keksitään ennemmin tai myöhemmin. Tai tässä tapauksessa siis ennemmin. Pertti Jarla on saanut myös runsain mitoin hyviä vinkkejä lukijoiltaan. Ilman niitä miehellä ei mielikuvitus varmaankaan riittäisi.

   Poista
  6. Noinhan se menee. En tiedä kuinka monta sarjakuvanpätkää Jarla on jo ehtinyt tehdä, mutta aika paljon niitä täytyy olla. Käsittääkseni hän piirtää niitä 6/viikko, joka on aika huikea tahti. Ja ottaen huomioon, että hän on piirrellyt niitä jo useita vuosia, niin lukijoiden vinkeille lieneekin tarvetta. Itse olen sitä mieltä, että parhaimmillaan Fingerpori-sarjikset ovat kyllä todella hyviä.

   Poista
  7. No mie sitä vaan, että pittää yrittää ees jottain järetöntä höpistä, mittään juurikaan järjelliseski kutsuttavaa kun ei taho omasta takaa löytyä. Ei edes löylyä:) Kunhan jotessani höpisen....
   Huru-ukko

   Poista
  8. Juu, kyllähän tänne aina höpistä saa. Sillä Pertinlaaksossa on sana vapaa, ja pysyy kanssa.

   Poista