sunnuntai 6. marraskuuta 2016

RUUSUNNUPPU LIITTYY KERHOON9 kommenttia:

 1. Ehkäpä Sakke-dieettiä voitaisiin suositella laajemminkin tiedostavan väestönosan käyttöön. Silloin asiat muuttuisivat viimeistään kuukaudessa huomattavasti fiksummalle tolalle. Sarjakuvan säännöllisenä lukijana esitän muuten toivomuksen että ethän tee Ruusunnupusta ihan täydellistä suvakkia.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Joo, kyllähän se niin on, että Sakke-dieetti tietylle ihmisryhmälle voisi suorastaan pelastaa tämän kansakunnan. Näin ollen onkin hankala arvioida, kuuluuko Sakelle vuoden Ekoteko-palkinto vai Darwin-palkinto.

  Ja ei huolta, Ruusunnupusta ei tule täydellistä suvakkia. Ruusunnuppu nyt vaan on melko sinisilmäinen eikä muutenkaan niitä penaalin terävimpiä kyniä, ja saattaa siksi joskus hieman hairahtua kaikenlaiseen, mutta palaa kyllä aina takaisin.

  VastaaPoista
 3. Noiden kerho ei sitten ole rekisteröity yhdistys, koska puheenjohtajan valintaa ei ole suoritettu pitkään aikaan?

  Kuten eräässä jonkin verran tunnetussa kirjassa näkyi, voisi olla hyvä, jos tiukalla jalostuksella saataisiin ennen pitkää kehitetyksi sellaisia saalis- ei kun ruokaeläimiä, jotka haluaisivat tulla syödyiksi. "Nyt minä menen ampumaan itseni", lehmä sanoisi ravintolassa asiakkaalle.

  VastaaPoista
 4. Terve Tom ja kiitos kommentistasi. Jaa, enpä tullut edes ajatelleeksi tuollaisia käytännön seikkoja kerhoon liittyen. Ehkä Sakke on niin kova jätkä, että hänet on nimitetty elinikäiseksi(ja näköjään vähän pidemmäksikin) puheenjohtajaksi. Meillä Pertinlaaksossa muuten kannatetaan lämpimästi tuota jalostusideaa.

  VastaaPoista
 5. Luin 1980-luvulla novellin vähän tästä aiheesta: päähenkilö oli oikeastaan tällaisen Sakke-persoonan ystävä Elina, joka joutui tahtomattaan osalliseksi hänen entistäkin pahemmasta ahdingostaan:

  Novelli alkaa Elinan avattua oven Sakke-ystävälleen, joka on entistäkin pahemmin ahdistunut. Hän ei voi syödä edes Elinan tarjoamaa vegaaneintakaan muonaa, koska oli juuri lukenut tiedeuutisen: kasvitkin voivat tuntea kipua! Elina tuntee aitoa kauhua ystävänsä puolesta tajutessaan mitä tästä seuraa. Hän yrittää ensin puhua Sakelle järkeä, aitten tarjoaa läheisyyttä ensin tunne-, sitten fyysisellä tasolla, mutta lopulta epätoivoissaan huutaa uhkaillen tahdonvastaisella mielenterveyshoidolla: "Mikä Jeesus P. Kristus sinä luulet olevasi"!

  Sakke-persoona pakenee. Novellin lopussa hän kuolee nälkään metsikössä puun juurella lojuessaan ehdittyään viime voimillaan torua saalistaan kekoon kantavia muurahaisia: tuollainen ei sovi...!

  Novellin lukemisesta on liian kauan. Ei mitään mielikuvaa sen nimestä. Tunnistaisiko joku tämän lukijoista?

  VastaaPoista
 6. Huomenta QK ja kiitos kommentistasi. En ole ainakaan minä tuota novellia lukenut. Vaan onhan tuossa paljon samaa. Erona kai se, että tuo vaikuttaisi surulliselta tarinalta, kun taas tämän sarjakuvan Sakke on esitetty koomisessa valossa.

  VastaaPoista
 7. Minulle yhdistystoiminta on jonkin verran tuttua.

  VastaaPoista
 8. Maho-Kaisa sanoi "kovin jätkä"
  Ei vittu XD

  Anyway USA:ssa on kuulema tapahtunut jotain ihan pientä ja hiljaista. En sit tiiä mitä mutta jos vois toivoo sarjakuvaa siitä!

  Esim:
  Grönmarx itkee persnautin kanssa baarititiskillä:"Yhyy, yhy yhyy Miten ihmisperse voi voittaa mitään?"

  Ryppy:"Kröhöm..."

  Eli ei mitään paineita arvon taiteilijalle, mutta otetaanham Pertin Laaksossa Rami Palkin valinta innoissaan vastaan...

  Minä ainakin otan (vaikka vittu, ei mikään muutu -mutta peppukipu on hykerryttävä).

  VastaaPoista
 9. Terve Allaspalo ja kiitos kommentistasi. Juu, kävi minullakin mielessä, josko tekisi sarjakuvan USA:n vaaleihin liittyen. Saa nähdä jos keksii jotain. Huomenna olisi tarkoitus ainakin jotain piirtää.

  Ja kyllä Pertinlaaksossakin ollaan tyytyväisiä vaalien tulokseen. En minäkään usko, että mikään hirveästi muuttuu, mutta tiedostavan kansanosan itkupotkuraivareita on aina huvittava seurata.

  VastaaPoista