perjantai 18. marraskuuta 2016

PIKKU-PERTTI SAA KOTIOPETUSTA


10 kommenttia:

 1. Ei juma XD

  Parempi kuin osasin odottaa. Se on sitä modernia oppimiskeskeistä konstruktivistista pedagogiikkaa.

  VastaaPoista
 2. Päivä lähti mainiosti käyntiin ja aamukahvi maistuu heti piirun verran makoisammalta. Arkitodellisuus on parasta viihdettä.

  VastaaPoista
 3. No nyt on pedagogiset taidot kyllä kohdallaan. Tällainen opetus laajempaankin käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Terve Allaspalo, Kenzo ja Yrjö, ja kiitokset kommenteistanne.

  Allaspalo: Kiitoksia, ei se ollut huono sinunkaan ideasi. Minä uskon, että Rypyn vallankumouksellinen opetusmetodi mullistaa vielä koko opetusalan.

  Kenzo: Mukavaa, jos pystyin olemaan avuksi. Me täällä Pertinlaaksossa uskomme huumorin voimaan.

  Yrjö: Näin on näreet. Lopullinen tavoitehan tietysti on, että Rypyn metodi otetaan käyttöön koko valtakunnassa, mutta tässä vaiheessa minulle riittäisi sekin, että lopettaisivat "suvaitsevaisuuskasvatuksen" ynnä muun suvakkipropagandan kouluissa.

  VastaaPoista
 5. Iineskin täällä ilahtui, kuten aina kun R&R ilmestyy. HAHAHAHA just noin, just noin! :)

  Mitä nyt olen omia jälkikasvujani kuunnellut, ei muuten uppoa suvakkikasvatus kouluissa. Se on pieni marginaali edelleen, ne suvakkien kakarat siellä koulunpenkissä, eivätkä nekään jaksa, haluavat vain elää kuten muutkin lapset ja nuoret.

  VastaaPoista
 6. Huomenta Iines ja kiitos kommentistasi. Hauskaa, jos pystyin ilahduttamaan. Tämänkertainen oli omastakin mielestäni ihan hauska, ja luulen, että sille tulee vielä jatkoakin.

  Niinhän se onneksi lasten kohdalla menee, että luonto on voimakkaampi kuin kaikenlaiset typerät, abstraktit teoriat. Minullakin on mukula koulussa, eikä sieltä ainakaan vielä ole tarttunut muuta kuin varsinaisiin oppiaineisiin liittyvää tietoa.

  VastaaPoista
 7. Muuan keskieurooppalainen, viiksekäs valtiomies lausui 1920-luvulla (silloin kun tarkasti ottaen oli vasta aloittelemassa taisteluaan, josta kirjankin väänsi) oppimisen salaisuuden piilevän siinä, että olennainen muistetaan, epäolennainen unohdetaan.

  Näin siis Method Ryppy menee asian alkujuurille: kun opetuksessa keskitytään pelkästään siihen, mikä on olennaista, ei opettaville tule tarvetta unohtaa peruskouluissa ja sensellaisissa syötettäviä epäolennaisuuksia.

  VastaaPoista
 8. Huomenta QK ja kiitos kommentistasi. Juu, Ryppy ei haaskaa aikaansa turhaan nippelitietoon vaan puskee suoraan asian ytimeen.

  VastaaPoista
 9. Tämä opetus muistuttaa Israelin varsin tehokkaana tunnettua maahanmuuttajien kielenopetusta.

  VastaaPoista
 10. Terve Tom ja kiitos kommentistasi. Israelin kielenopetuksesta minulla ei ole mitään käsitystä, mutta jos se yhtään Rypyn metodia muistuttaa, niin uskon että tuloksia saadaan;)

  VastaaPoista