sunnuntai 13. marraskuuta 2016

PIKKU-PERTTI KOULUSSA OSA III


12 kommenttia:

 1. Tuollaiseltahan se peruskoulu ensi vuonna varmaan näyttää...Pikku-Pertin ja muiden vääräuskoisten kantasuomalaislasten silmissä.

  Vieraiden kielten opetuksen suhteen minulla on jonkinmoinen käsitys, ettei arabian ja somalian kielissä taida olla liiemmälti sukupuolten moninaisuudelle tilaa antavia piirteitä; ne mitä niissä on, eivät ehkä läpäisisi Opetushallituksenkaan seulaa yleiseen opetusohjelmaan?

  VastaaPoista
 2. Terve QK ja kiitos kommentistasi. Juu, melkoiseksi on koulunkäynti menossa. Onneksi kerkesin käydä omat peruskouluni silloin, kun siinä touhussa oli vielä joku tolkku.

  Minäkin vähän luulen, että tuo 'sukupuolten moninaisuus' taitaa olla niitä juttuja, joita ei hirveästi länsimaiden ulkopuolella noteerata. Vaan mitäs pienistä. Tärkeintä kai tässä(kin) on se, että opetushallituksen tiedostavalle tädille tulee lämmin ja suvaitsevainen tunne, kun saa olla mukana sorvaamassa edistyksellistä linjausta.

  VastaaPoista
 3. Se on sitä kulttuurien tasa-arvoa nääs. Nyt on jo todettu etteivät suomalaiset, varsinkaa pojat osaa juurikaan lukea koulusta päästyään, eli ollaan tasa-arvoisia mutujen kanssa, kun heilläkin on luetun ymmärtäminen niin ja näin. Eli sitä ei ole. Sama kirjoitustaidon suhteen.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Erinomaisen onnistunut pätkä jälleen. Pistää vaan murehtimaan tuo nykyisten koulukkaitten arkipäivä ja se, mitä niille syötetään. Meikäläinen kun kerkesi aloittaa oman koulutiensä kansakoulusta ja siellä oli vielä opettajina vanhat sotaveteraanit. Oli meinaan ihan toisenlaiset, ja täysin järjellä selitettävät ongelmat silloin...

  VastaaPoista
 5. Terve Huru-ukko ja Yrjö, ja kiitokset kommenteistanne.

  Huru-ukko: Juu, tuo taitaa olla se tuomiojalainen käsitys tasa-arvosta, jossa tasa-arvo toteutuu vasta silloin, kun kaikilla menee päin helvettiä.

  Yrjö: Kiitoksia. Minun aikanani ei tainnut enää opettajissa olla paljon veteraaneja jäljellä, mutta vanhimmissa opettajissa oli vielä ns. vanhan liiton miehiä, jotka mm. osasivat pitää kuria. Taitavat puistella nykymeiningille päätään, jos vielä hengissä ovat.

  VastaaPoista
 6. Eikö Pertti sitten päässyt kotiopetukseen?

  Ja tuli mieleen, että kungutselaisessa kulttuuripiirissä on se hyvä puoli, että ei mennä tällaisiin älyttömyyksiin, mutta silti voidaan omaksua länsimaisesta kulttuurista sen hyvät puolet.

  VastaaPoista
 7. Huomenta Tom ja kiitos kommentistasi. Kyllähän Pertti pääsee kotiopetukseen jos vanhemmat niin päättää. Itse asiassa siinä voisi olla aineksia ihan omaankin strippiin, jos kotiopettajana toimisi Ryppy-setä:)

  Joo, kyllähän esim. kiinalaisilla on monessa suhteessa tolkullisempi meininki, vaikka omat ongelmansa on tietysti sielläkin. Käsittääkseni siellä ihmetellään kovasti länsimaiden itsetuhovimmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sanoa, että ei ole olemassa paljoa pahempaa kuin maallistunut kristillistaustainen kulttuuri.

   Poista
  2. No niinhän sitä voisi. Ei tosin maallistumaton muslimikulttuurikaan kyllä kovin hääppöinen ole. Seuraavassa sarjakuvassa muuten Pikku-Pertti saa kotiopetusta.

   Poista
 8. Kotiväen kannattaa olla ylpeä Pikku-Pertin tempauksesta, mutta mentäisiköhän siinä pikkaisen ojasta allikkoon jos Ryppy-Sedästä tulisi Pertin täyspäiväinen opettaja ;)

  VastaaPoista
 9. Terve Allaspalo ja kiitos kommentistasi. Heh, kohta näet. Seuraavan stripin nimi on nimittäin Pikku-Pertti saa kotiopetusta;)

  VastaaPoista
 10. En malta odottaa!

  Mutta mitenhän käy ruotsin tunneilla?Voin nähdä sieluni silmin.

  Ryppy:"No niin Pertti, ennen kuin aloitetaan, niin tämä pakollinen ruåtti hoidetaan siten, että sinä pääset juuri ja juuri rimaa hipoen läpi. Jos tulee yhtään parempi numero niin olen hyvin pettynyt sinuun.Comprende?"

  Pikku-Pertti:"Mutta setä, minä haluan oppia ruotsia. Koponen sanoi, että sen avulla pääsee Norjaan öljynporauslautoille tahkoamaan paljan rahaa ja..."

  Ryppy:"Rimaa hipoen läpi! Comprende?"

  Pertti:"Setä älä nyt viitsi. Eikä comprende edes ole ruot..."

  Ryppy:"COMPRENDE?"

  Pertti:"Huokaus. Jåå jag comprende."

  Ryppu:"Jätte good"

  VastaaPoista