torstai 30. huhtikuuta 2020

RYPPY DIKTAATTORINA OSA IV


Näissä suur-suomalaisissa tunnelmissa toivotamme kaikille lukijoilla oikein hauskaa vappua.

13 kommenttia:

  1. Uhhuh...

    Nyt varovasti. Ettei Valtakunnanjohtaja Ryppyyn vain ole iskenyt koronan sijaa hitlervirus. Suuruudenhulluuteen se eräs Itävaltalainen taiteilijakin taisi kaatua.

    Nyt johtaja takkatulen ääreen, iso muki Pinnanmaan Bönjakkia kouraan ja pohtimaan uudemman kerran.

    VastaaPoista
  2. Joopa se joo. Vaan kuka vapauttaisi Suomessa asuvat suomalaiset samariini ikeestä? Ja Marini Sannalta voisi kysyä, että mitä saippuaa käytät pestessäsi suomalaisten veren käsistäsi? Olisi varmaan tehokas koronan torjunnassakin arvelee Huru-ukko

    VastaaPoista
  3. Kiinnitin jokin aika sitten Sakari Topeliuksen ehdotuksen Suomen lipuksi mustaan välikauden vihapuhetakkiini. Kyseessä on lippu, jossa vinottain kulkevat leveät siniset ja valkoiset raidat ja keskellä on tähti (joka ei punainen eikä keltainen).

    VastaaPoista
  4. Terve KKi, Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

    KKi: Jep, niinhän siinä taisi käydä, että Rypyllä kasvoi ruokahalu syödessä. Toivokaamme, että mukillinen Pinnanmaan Bönjakkia saa kaverin pyörtämään päätöksensä. Mikäli ei, niin jospa tämän reissun jälkeen Ryppykin katsoisi tsuhnalla olevan riittävästi lebensraumia.

    Huru-ukko: Niin, nythän mekin olemme jonkinasteisen bolsevikkikomennon alla, mutta vapauttajaa ei vain näy missään. Täytyy vain toivoa, että vuonna 2023 me emme taas kerran äänestä bolsevikkeja valtaan.

    Tom: Näin sitä vain oppii uutta; en tuosta Topeliuksen lippuehdotuksesta tiennytkään aiemmin, mutta googlettamallahan se löytyi nopeasti. Ihan komea olisi ollut tuokin lippu, joskin tuosta tähdestä tulee kommariliput mieleen. Musta välikauden vihapuhetakki kuulostaa siltä, että siinä on asennetta:)

    VastaaPoista
  5. Heetkinen, tuo kartta on jotenkin vialinen. Siitähän puuttuu Ruijanranta ja Länsipohja! Meät oomma unohettu - kaverini Kirunasta kommentoi. Muuten eteläiset veljemmekin puuttuvat, missäs Inkerikot, Virolaiset - koko vesilinnun kansa vallan hajallaan,

    Mutta hyvä, että komit, hantit ja mansit pääsevät yhteisen Suureen Suomeen. Unkarilaiset joutavat odottamaan ensi kevääseen. Sitten: Panzer Voran!

    Ole realisti - vaadi mahdottomia. Rauha ajallemma ja muita viisaita sanoja,

    Pyssymies

    VastaaPoista
  6. Terve Pyssymies, ja kiitos kommentistasi. Olet oikeassa, hurjimmissa Suur-Suomi-visioissa taisi olla myös nuo mainitsemasi alueet mukana. En vain jaksanut alkaa itse piirtämään tuota karttaa, niin päädyin käyttämään tuota netistä löytämääni Suur-Suomi-karttaa. Tätä piirtäessäni luin hieman Suur-Suomi-aatteesta, koska aiemmat tietoni olivat melkoisen puutteelliset. Olin jossain määrin huvittunut lukiessani siitä, että tuon Ruijan(Tai Finnmarkenin) takia Norjassa virisi ihan oikeasti jonkinasteinen Suomi-pelko, ja taidettiinpa Ruotsissakin olla hieman varpaillaan.

    VastaaPoista
  7. Olisihan tuossa Suur-Suomen laajentamisessa syytä luoda katse Inkerinmaalle:
    siellä asuvat kielisukulaisemme vatjalaiset, joita on jäljellä enää n. 60. Kohta ei enää ainuttakaan.
    Niinpä siis:
    Suomi suuremmaks ja Vatja vapahaks!

    En tiedä suursuomalaisten ajatuksista laajentaa Ruijan puolelle, sen sijaan II maailmansodan aikana (en muista vuotta) norjalainen "Aftenposten" esitti Quislingin epähallituksen kartan tulevasta Suur-Norjasta. Siihen olisi kuulunut Kuolan niemimaa sekä Suomi-neidon pää ja käsivarret.

    Tämä herätti Suomessa hiukan huolestumista; olivatko saksalaiset todellakin luvanneet salaa tuollaista norjalaisille germaaniveljilleen? Suurin osa kuitenkin lähinnä hämmästeli, mitä se saksalaisten renki Vidkun oikein kuvittelee?

    VastaaPoista
  8. Jossain laulussa lauletaan että laps Suomen, äälös vaihda pois maatas ihanaa. No mie kyllä nykysellään vaihtasin tän vähemmän ihanan vaan rupee pahus tuo ikä tulemaan vastaan. Ei näillä kymmenillä enää jaksa ku puristaa kättä nyrkkiin. Ei tosin kuin ennen taskussa, kyllä mie sitä ihan jo näkyvillä piän. Eli sitä suklaatimainosta mukaillen: Vituttaa ettei sanotuksi saa. Vappua ittekullekkii, kaikestahuolimatta.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  9. Terve QK ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

    QK: Joo, noiden Venäjällä asuvien suomensukuisten kansojen kohtalo ei kyllä ole sieltä parhaasta päästä. Siltä kantilta tarkasteltuna on oikeastaan aika paska juttu, että Suur-Suomi-projekti meni perseelleen.

    Jaa, tuotapa en tiennytkään Quislingin koplan touhuista. Jos norjalaisilla olisi tuossa projektissa Saksan tuki, olisi homma kieltämättä paha. Muussa tapauksessa minun olisi vaikeaa pitää norjalaisten hyökkäystä varteenotettavana uhkana.

    Huru-ukko: Joo, ei tämä maa ole enää sellainen kuin minun lapsuudessani 80-luvulla. Minä olisin kai ikäni puolesta vielä valmis muuttamaan pois, mutta kynnys siihen on kuitenkin hyvin korkea. Asioiden pitäisi olla vielä paljon tätä huonommin, että minä voisin vakavasti poismuuttamista harkita. Hyvää vappua sinullekin, kaikesta huolimatta.

    VastaaPoista
  10. Eikös diktaattorin olisi kannattanut Uralin asemasta mennä Pohjois-Ruotsin suomalaisualueille eli Norrbottenin lääniin ja Norjan Finnmarkiin?

    VastaaPoista
  11. Terve Vieras, ja kiitos kommentistasi.

    Eikös diktaattorin olisi kannattanut Uralin asemasta mennä Pohjois-Ruotsin suomalaisualueille eli Norrbottenin lääniin ja Norjan Finnmarkiin?

    Luultavasti olisi. Se ei vain kuulosta yhtä suuruudenhullulta kuin Uralille meneminen.

    VastaaPoista