lauantai 28. maaliskuuta 2020

RYPPY JA KORONAVIRUS OSA III

Koronateemalla jatketaan edelleen. Väsäilen näitä sitä mukaan kun mieleen juolahtaa, joten nämä osat eivät ole kronologisessa järjestyksessä.
34 kommenttia:

 1. Niinpä.

  Taitaa toi Korona olla enämpi pölj... eikun iloisten ja yhteisöllisten. Tällaisten kaltaisteni epäsosiaalisuuden mestareiden uskoisin olevan kohtuullisen turvassa.

  Sinänsä kyllä kummaa. Aivan hyvin tiedetään, että tauti tarttuu ja tappaa. Silti hönttien hintahtavien hipstereiden pitää ängetä baareihin ja bailuihin. Olisiko se niin kovin ylivoimaista pysytellä omissa oloissaan vaikka kuukausi?

  VastaaPoista
 2. Terve KKi, ja kiitos kommentistasi.

  Sinänsä kyllä kummaa. Aivan hyvin tiedetään, että tauti tarttuu ja tappaa. Silti hönttien hintahtavien hipstereiden pitää ängetä baareihin ja bailuihin. Olisiko se niin kovin ylivoimaista pysytellä omissa oloissaan vaikka kuukausi?

  Niin, onhan näitä tullut ihmeteltyä. Varmaan paljon on ihan silkkaa välinpitämättömyyttä ja ajattelemattomuutta, mutta vaikuttaisi siltä, että keskuudessamme on myös tuon naisen kaltaisia lumihiutaleita jotka nyt kerta kaikkiaan kokevat kaikki valtion hätätoimenpiteet täysin kohtuuttomana ja heihin itseensä kohdistuvana fasismina.

  VastaaPoista
 3. Erästä mainosta mukaillen: Vituttaa niin ettei sanotuksi saa. Nämä tämän tyypin ihmiset ja perustuslaiktalebainit vielä erikseen, schaisse ja kumppanit.
  Huru-ukko
  PS. tuli tekstarikin, lähettäjä vnk eli liekö ihan pääkallonpaikalta, että uusimaa on suljettu. Pitäköön uuden maansa, ei oo mitään halua sinne mennä.
  Ja ai niin, kävin tuossa kaupassa piipahtamassa, olin ainoo jolla oli hengityssuoja. Kattovat vähä...ja kiersivät kaukaa:))

  VastaaPoista
 4. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Tuo kommariprofessori Scheinin on kyllä niin full of shit(niinkuin Ameriikassa sanotaan) ettei mitään rajaa. Ylipäätään voi pitää nyrkkisääntönä sitä, että jos Scheinin älähtää, niin se tarkoittaa että jotain on tehty oikein.

  Minäkin sain samanlaisen tekstiviestin Uusimaan tilanteesta. Onhan tuo kieltämättä aika kova toimenpide. Toivokaamme että siitä olisi myös jotain apua. Ei täälläkään kaupoissa näe juurikaan hengityssuojia ihmisillä. Ei tässä kunnassa tosin tiettävästi ole vielä yhtään tartuntaakaan, mutta tuskinpa sekään asiantila loputtomiin säilyy.

  VastaaPoista
 5. Ai että myhäilen sitä että, olen introventti ja vanhemmiten tullu lähes erakkoluonteeksi. Tälläset karanteenit ei hetkautta surivalistia. Lukeminen on antosampaa kuin typerä televisio. Metsä on ollut suomalaisille pako- ja rauhanpaikka ja toiminee vieläkin, jos on sissiluonne. Koraanin en anna vaikuttaa itseeni.

  VastaaPoista
 6. Terve Korpisoturi, ja kiitos kommentistasi. Introverttihan se olen minäkin, survivalistiksi en itseäni kuitenkaan luonnehtisi. Kirjoja löytyy meidänkin huushollista niin maan perkeleesti, ettei tässä ainakaan lukeminen lopu kesken vaikka joutuisi olemaan kotosalla pidempääkin.

  VastaaPoista
 7. No juu, se suoja on ihan sen takia, että mä uskon lääkärin määräystä (likka on lekuri) ja muutenkin. Likka antoi ukaasin ettei ole kauppaan menemistä ilman suojaa, mie kun olen monenkertaisesti riskiryhmää. On nääs näitä "elämäntapatauteja" ja uusi uhmaikä, 70v, niin mikäpä siinä. Enkä kyllä siellä kaupoissa muutenkaan ole luuhannut, mitä joskus aamusta enneku muut herää käyny sen minkä tarviin. Mettään olis ihan kiva mennä, vaan ku ei noi jalat oikein kanna eikä sinne mettän pääse rollaattorin kanssa, niin mie oon pysyny ihan tupaukkona. Kuluu se aika tässäkin, ryppyreikiä ja yrjön perskeleitä lukiessa. Ite en oo jaksanu juurikaan kirjotella:(
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän liika varovaisuus taida näinä aikoina haitaksi olla. Olen minäkin koettanut pitää liikkumiseni minimissä. Töissä pitää ainakin vielä toistaiseksi käydä. Ruokakaupassa myös, tosin en sielläkään minkään joutavan asian takia ole enää käynyt. Vaan tällaista tämä nyt on. Päivä kerrallaan vaan etiäppäin.

   Poista
 8. Pelkään pahoin että Suomesta löytyy jo varsin paljon ihmisiä joille sodankin aikana oma perse menee yli kaiken. Minä, minä & minä. Tässä koronakriisissä hyvä esimerkki oli se, kun valtioneuvosto laittoi niitä koronaohjeistuksia ja jotkut pellet triggeröityivät kun kyseisissä kuvissa tikku-ukot eivät olleet sukupuolineutraaleja. Ja tuon triggeröitymisen seurauksena valtioneuvosto sitten kiltisti korjasi tikku-ukot sukupuolineutraaliksi. Todellisuudesta alkaa olla hyvin vaikeaa tehdä enää parodiaa.

  VastaaPoista
 9. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Tuo tikku-ukkoepisodi oli kyllä taas varsin kuvaavaa ajallemme. Edes pandemia ei saa häiritä lumihiutaleiden alaleuanväpätysorgioita. Ja sitten valtiovalta vielä katsoo asiakseen suhtautua heihin vakavasti. Joo, tuosta on kyllä vaikeaa parodiaa repiä. Ne tekevät sen itse.

  VastaaPoista
 10. Eräässä sota-aiheisessa romaanissa päähenkilö koki sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä itseään kohtaan, kun häntä kohti pommituslentäjänä saksalaiset ampuivat ilmatorjuntatykeillä.

  Itselläni on periaatteessa diabetes, eli olen riskiryhmää. Onneksi sairauteni on hyvässä hoitotasapainossa.

  VastaaPoista
 11. Minä en ole kuunnellut minkäänalaisia uutisia enään päiväkausiin, kun YLE:nkin uutisoitni koronasta alkoi valua korvista ulos, varsinki kun alkaa uutiset koronan osalta muistuttaa urheilukisojen väliaikatuloksia tai vaaliuutisointia ...

  -jpt-

  VastaaPoista
 12. Niin, toivotan nyt, että Korona peli talttuu ja saamme jatkaa matkaa pullamössöisessä lumihiutaleiden vaahtokarkkimaailmassa. On nimittäin niin, että jos tämä Mad Max maailmaksi kääntyy niin harva meistä selviää.

  Netissä olemme kovia uhoamaan. Vaan kuinka moni meistä on valmis puolustamaan ryytimaataan tuliaseella? Niinpä.

  Me alamme olla kaikki sosiaalifemokratian kasvatteja. Astumme mökillä naulaan, mitä teemme? Revimmekö naulan hohtimilla irti, huuhtelemme haavan viinalla (ei kaikkea, osa juodaan) ja pistämme rätin päälle?

  Ehei, me vaadimme ambulanssin paikalle ja yhteiskunnan maksaman huippukirurgin irrtoittamaan sen vitun naulan.

  VastaaPoista
 13. Terve Tom, Jpt ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Niin, mitenkäs se meneekään diabeteksen kanssa? Jos hoitotasapaino on hyvä, niin onko diabeetikko sen suuremmassa vaarassa kuin muutkaan?

  Jpt: Joo, kyllähän tuo uutisointi on ollut jo jonkin aikaa lähinnä numeroiden luettelemista.

  KKi: Toivotaan näin. Pitkäänkestänyt hyvinvointi on nähtävästi saanut aikaan sen, että jokainen sukupolvi on edeltäjäänsä pehmeämpi. Minun sukupolveni on jo varsin pehmeää tekoa, ja seuraava näyttäisi olevan vieläkin pehmeämpi. Mad Max maailmassa tulisi tosiaan rumaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos diabetes on jo ehtinyt vahingoittaa elimistöä, niin se on pahempi juttu, vaikka hoitotasapaino olisikin sittemmin löytynyt.

   Poista
 14. Hyvin esitetty tartuntaketju ja juuri noinhan se se hipstereillä menikin. Pitävät rajoitteita vihollisen hyökkäyksenä, joka ei heitä kosketa.

  VastaaPoista
 15. Terve Krypta ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: No joo, tuossa tilanteessa diabeetikkokin lienee riskiryhmää. Varmaankin diabeetikon on silti syytä olla varovainen vaikka hoitotasapaino olisi aina ollutkin hyvä.

  Krypta: Joo, joillakin ihmisillä tuntuisi olevan se ajatus, että jos itse ei kuulu riskiryhmään, niin sitten voikin vain painella menemään rajoituksista välittämättä.

  VastaaPoista
 16. Milli-Nellin käyttäytymisessä vaikuttaisi olevan nähtävissä sitä toksista feminiinisyyttä, joka saa naisen lähtemään ravintolasta ympäri juovuksissa afro-, afgaani- tai arabijätkän asunnolle ja tultuaan siellä raiskatuksi kirkumaan suoraa huutoa ettei kenelläkään ole oikeutta raiskata häntä, vaikka hän itse tekisi mitä!!

  Ei olekaan oikeutta, mutta kun pitäisi ottaa huomioon myös ne, jotka eivät sitä oikeutta kunnioita:
  tuskin nämä millinellit kotoa lähtiessään jättävät asuntonsa oven selkoselälleen, koska kenelläkään ei ole oikeutta tulla heidän asuntoonsa varkaisiin tai astuvat suojatielle suoraan hurjasti kiihdyttävän audibemarin eteen, koska kenelläkään ei ole oikeutta ajaa heidän päälleen suojatiellä.

  Jos kyseiselle naistyypille yrittää puhua mainituista asioista, alkavat he rääkyä vielä raivoisemmin, ettei uhria saa syyllistää!!!
  No, ainakin vakuutusyhtiö tekee juuri niin, jos he jättävät asuntonsa oven selkoselälleen ja se putsataan heidän poissaollessaan typötyhjäksi:
  mitään ei korvata, koska teko oli itseaiheutettu.

  Jos mies lähtee kapakasta ympäri juovuksissa oikaisten kotiin läpi pimeän kujan, jossa on jo rähinä pystyssä ja herää kolmen päivän kuluttua teho-osastolta, kyllä syyllistäjiä riittää.
  Kaikki tivaavat häneltä, eikö todellakaan ollut järkeä päässä sen vertaa, että olisi ymmärtänyt edes olla menemättä kujalle hakattavaksi?
  Jos mies alkaisi rääkyä hänellä olevan oikeus kulkea koska tahansa missä tahansa miten tahansa, eikä kenelläkään ole oikeutta hakata häntä, todettaisiin hänelle vain hänen saaneen ilmeisesti liian monta iskua päähän.

  Aavistuksen verran oudohkosti tämä meidän marxistis-feministinen tasa-arvomme kyllä ilmenee, kun sukupuolien vastuuttomaan käytökseen suhtaudutaan näinkin eri lailla;
  ikään kuin millinellit eivät olisi teoistaan vastuussa laisinkaan, vaan olisivat syyntakeettomia ja siis holhoukseen kuuluvia?

  VastaaPoista
 17. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Tuosta aiheesta taisi Halla-aho kirjoitella jo vuosia sitten; kuinka turhauttavaa on yrittää käydä poliittisesti korrektissa yhteiskunnassa keskustelua siitä kuinka turvikset raiskaavat kantasuomalaisia naisia. Jos ehdottaa, että raiskaaville turvikselle tehtäisiin jotain, se ei käy, sillä raiskaavathan suomalaisetkin!!1! Jos taas ehdottaa naisille, että nämä käyttäytyisivät varovaisemmin, ei sekään käy, sillä minulla on oikeus!!1! Näin ollen ainoaksi salonkikelpoiseksi ratkaisuksi kelpaa se, että miehet pohtivat yhdessä kollektiivista vastuutaan.

  ikään kuin millinellit eivät olisi teoistaan vastuussa laisinkaan, vaan olisivat syyntakeettomia ja siis holhoukseen kuuluvia?

  Sehän siinä uhrikategoriaan kuulumisessa onkin niin hienoa. Jos millinellit onnistuvatkin perseilemään asiansa, niin kaikestahan voi aina syyttää patriarkkaa tai 'rakenteellista epätasa-arvoa' tai mitä milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitä joka aina ja kaikkeen syyllinen, lihaa syvä valkoihoinen heteromies!!
   PS. Juuri eilen soitin luottolihakauppiaalleni ja tilasin n. 10 kg lisää lihaa. Enkä kysynut onko luonua , tiedän kysymättäkin etteivät myy mitään hormonipossua. Ex-ravureista en mee takuuseen:)
   Huru-ukko

   Poista
 18. Mikä on vastaus Rypyn viimeiseen kysymykseen?
  Mitä Milli-Nelli muuten teki siellä Italiassa?
  Pystyykö Milli-Nelli muistamaan edes jnkun niistä yökerhoista, joissa on piipahdellut? Ihan omaa terveyttäni vaalien kysyn.
  Lomareissu Gambiassa olisi ollut turvallisempi. Siellä näet on todettu vain 4 sairastunutta, joskin kuolleisuus sairastuneiden osalla näyttäisi olevan 25%. Vielä sinne uskaltaa kuitenkin mennä vaikka työreissulle, sillä sukupuolen tutkimuskin maistuisi, koska työ sujuisi kuin leikkiä vaan.

  VastaaPoista
 19. Terve Veijo ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Veijo: Pahoja kysymyksiä heitit. En osaa sanoa mitä Milli-Nelli vastaa Rypyn kysymykseen, mutta Milli-Nellin ylipaino ja asenne viittaisivat siihen, että kaikenlaiset säännöt ja rajoitukset eivät ole näytelleet suurta roolia kasvatuksessa. Milli-Nellin touhuista Italiassa meillä ei ole tietoa, mutta käsittääkseni Milli-Nelli on käynyt enimmäkseen Hipster's Bubble-nimisessä yökerhossa. Uskoakseni Milli-Nelli tulee kyllä käymään Gambiassa useita kertoja, mutta vasta 50-60-vuotiaana.

  Huru-ukko: Sehän on tietysti selvää, että 'suvaitsevaisessa' maailmankuvassa lihaa syövä VHM on syyllinen lähestulkoon kaikkiin maailman ongelmiin. Lihaa on onneksi täällä meilläpäinkin vielä saatavilla, tosin pahimman hamstrauspiikin aikana jauheliha meinasi olla kortilla. On sinänsä huvittavaa, että sen piikin aikanakin vegaanituotteita oli kauppojen hyllyt pullollaan. Mistä se sitten kertoo, siihen en lähde ottamaan tässä kantaa;)

  VastaaPoista
 20. "Minä painan pitkää päivää sukupuolentutkijana"... priceless! Kiitos nauruista!

  Tämä on sinänsä aika yleinen ilmiö - omista puolitutuista kovinta ääntä korvaamattomasta osaamisestaan (ja vaativasta työstään ja pitkistä päivistään) pitää muuan 100% julkisrahoitteisen "tutkimuslaitoksen" palkollinen. Luin kerran mielenkiinnosta erään hänen analyysinsä ja totesin, ettei oikeastaan mikään niistä arvioista pitänyt paikkaansa (osumatarkkuus kuin Markku Kangaspuron "Venäjä-analyyseillä"), että se siitä tutkimuksen arvosta. Tyypillinen urbaani "dinkku" joka on olevinaan huolissaan ilmastonmuutoksesta (jos ehtii kaikelta ulkomaan-lentomatkailultaan) ja luonnollisesti kuuluu kaikenlaisiin "refugee hospitality clubeihin", mutta sillä klausuulilla, ettei hän itse tee tai maksa tämän aatteensa eteen mitään, vaan julkisista, yksityisiltä verotetuista varoista pitäisi hänen palkkansa maksamisen lisäksi toivottaa tervetulleeksi KELAan puoli maapalloa. Ei aivan Milli-Nelli, mutta hieman samansuuntaista lahkoa kuitenkin.

  -Late

  VastaaPoista
 21. Terve Late, ja kiitos kommentistasi. Olepa hyvä, hauskaa että upposi. Minä en henkilökohtaisesti tunne julkisrahoitteisia tutkijoita, mutta tunnistan kyllä tuon kuvailemasi ihmistyypin. Tuo äänekäs ilmastonmuutoksesta huolehtiminen ja kaikenlainen refugees welcome-henkinen moraalisäteily on jo sinänsä ärsyttävää, mutta juuri tuo mainitsemasi hyväntekeväisyyden tekeminen toisten rahoilla on se mikä eniten korpeaa. Saa muuten nähdä kuinka tässä vielä käy. Talous taitaa ottaa melkoista osumaa, tuntuisi että tässä tilanteessa kaikenlaiset sukupuolentutkijat tai monikulttuurikonsultit olisivat niitä jotka potkittaisiin ensimmäisenä kortistoon. Voi kuitenkin olla, että sinne potkitaan niitä oikeasti tarpeellisia julkisen sektorin suorittavan tason työntekijöitä niinkuin tähänkin asti. Aika näyttää.

  VastaaPoista
 22. Snöflinga, heh heh aika kuvaavaa. Tuollaista vartaloa kutsutaan "Päron Bodyksi." Sen saa aikaiseksi nauttimalla ruotsalaisten kansallisruokaa joka koostuu muslimin tekemästä pitsasta, litran kokispullosta ja erilaisista sipseistä. Nautitaan perjantai iltana sohvalla maaten ja tv:stä jotain vähä-älyistä ohjelmaa tuijottaen. Ruotsalaiselle ei kovin älyllistä voi esittää. No kuitenkin tällaista jouten oloa kutsutaan nimellä "Fredagsmys", vähän vaikeaa kääntää mutta olisiko jotain "Perjantai Löhöilyä tai Hölläilyä. Tällaiset ovat tuttuja näkyjä Ruotsissa.

  VastaaPoista
 23. Terve Becker, ja kiitos kommentistasi. No niin, näin sitä oppii uutta. Päron Body ja Fredagsmys olivatkin minulle uusia termejä. Itse asiassa minua vähän harmittaa kun on tuo ruotsin kieli päässyt ruostumaan. Olin siinä nimittäin aikoinani hyväkin, mutta kun ei sille oikein täällä Oulun seudulla ole käyttöä, niin ruostumaanhan se pääsee. Tuollaisia vartaloita nuorilla naisilla näkyy kyllä Suomessakin aika paljon tänä päivänä. Sanoisin jopa, että enemmän kuin silloin kun minä olin parikymppinen, joskin on mahdollista, että aika on päässyt kultaamaan muistoja.

  VastaaPoista
 24. Ei ole Reijo aika päässyt kultaamaan muistoja. Katseleppa vanhoja valokuvia tai filmejä vaikkapa 70-luvulta tai ennen sitä. Valokuvia kaupunkien kaduilta tai luokkakuvia. Naiset todella olivat naisen näköisiä, tiimalasivartaloisia. Nykyiset muijat muistuttavat enemmänkin lahtivalaita. On se hyvä että sai aikoinaan nauttia naisennäköisistä naisista. Katsoppa kun kuljet kaupungin kaduilla, hyvävartaloinen nainen on harvinainen näky. Missä vika? Onko porukka lässähtänyt henkisesti yhtälailla kuin fyysisesti?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa kun kuljet kaupungin kaduilla, hyvävartaloinen nainen on harvinainen näky. Missä vika? Onko porukka lässähtänyt henkisesti yhtälailla kuin fyysisesti?

   Henkinen lässähtäminen lienee yksi syy. Senkin olen ollut huomaavinani, ettei porukka tunne enää samalla lailla häpeää mitä joskus aiemmin. Ja sellainenkin ihmisryhmä kun kehopositiiviset/kehoaktivistit on astunut esiin. Nämähän pitävät ylipainoaan jopa positiivisena asiana, eivätkä usein tahdo edes myöntää siitä aiheutuvia terveyshaittoja. Enemmän olen huolissani kuitenkin siitä, että aika paljon näkyy jo selkeästi ylipainoisia lapsia. Ne olivat melko harvinaisia minun lapsuudessani.

   Poista
 25. Vastaukset
  1. Minäkin sanon, ettei jostain syystä näy enää kuvaa.

   Poista
  2. Ohhoh, mitäs ihmettä? Blogger varmaankin temppuilee. Pieni hetki, laitan sen takaisin.

   Poista