perjantai 14. huhtikuuta 2017

RYPPY JA KOPONEN KIRKOSSA OSA III


Kyseisen punapastorin edesottamuksista raportoi ansiokkaasti omassa blogissaan Yrjöperskeles. Tämän sarjakuvan myötä R&R-blogin toimituksessa hiljennytään pääsiäisen viettoon. Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille.

21 kommenttia:

 1. Heh. Tuskinpa pikku Marjaana piru kuitenkaan. Luulenpa, että kyseessä on vain naivi, niin kovin maailmantuskaa poteva pikkutyttö. Pikkutyttö joka on korvannut my little ponyt suklaasimmuisilla geelitukilla joista hän omasta mielestään sankarin tavoin huolehtii.

  VastaaPoista
 2. Terve KKi ja kiitos kommentistasi. Juu, otin melkoisia taiteellisia vapauksia tätä väsätessäni. Itse asiassa en minä usko, että Toiviainen olisi mitenkään pahantahtoinen ihminen. Onpahan vain hassahtanut suvakki, jolla(ainakin minun vinkkelistäni) on prioriteetit niin kertakaikkisen päin helvettiä kuin olla ja pystyy. Maailmantuskaa poteva pikkutyttö on aika osuva luonnehdinta.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä KKi:n kanssa. Kyseessä on niin kaunista loputonta teiniangstia kärsivä aikuiseksi koskaan kasvamaton ikuinen teinityttö joita yleensä löytää vihreistä ja vasureista. Mutta koska hänestä on tullut nopeasti ilmiö, niin totta kai hänelle tulee antaa huomiota myös tässä Suomen parhaassa sarjakuvassa. Ja tulee muistaa se, että tarkoitusperät eivät ratkaise, vaan lopputulos ja siinä mielessä se pirunhäntä sopii meidän ihanalle Marjaanalle enemmän kuin hyvin.

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Joo, onhan tuo Marjaanakin kai jo kolmenkymmenen, mutta käytös ei juurikaan eroa 13-vuotiaiden vastaavasta. Vaikuttaisi ihan, että henkinen aikuistuminen on tietyissä piireissä suorastaan ei-toivottavaa käytöstä, joten miksipä sitä tekemään. Minä muuten piirsin Marjaanan valmiiksi heti kun näin tuon videon, koska tiesin, että kyllä sille jossain vaiheessä käyttöä löytyy.

  VastaaPoista
 5. Aivan upeita näkökulmia 2017 Suomesta jälleen. kansallisromantikko.fi vapaan sarjakuvataiteen puolella ;) kiittää.

  VastaaPoista
 6. Terve J I, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia kovasti. Parastansa tässä yritetään.

  VastaaPoista
 7. Ja minä olin tähän asti uumoillut, että Marjaana-neitosella on ketunhäntä kainalossa? Se olikin tällainen...

  VastaaPoista
 8. Heil Hitler, meil allahu akbar vai miten se meni??
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. Huomenta QK ja Huru-ukko ja kiitokset kommenteistanne.

  QK: Tuossa Yrjö ja KKi jo pistivät tiukkaa analyysia Toiviaisesta, ja olen itse aika lailla samoilla linjoilla. Mutta voihan se olla että tämä kaikki on ihan harkittua peliä Marjaanalta, jolloin se pirunhäntä onkin ihan paikallaan.

  Huru-ukko: Heil Hitler, muil Mussolini, meil punavihreä kupla.

  VastaaPoista
 10. Tuohan on muuten aivan mahtava tuo Tsuhnan Koston uusi logo. Voiko sitä mahdollisesti käyttää, jos omassa kirjoituksessa mainitaan tuo juomista jaloin? Olis nimittäin yks sellainen juuri työn alla.

  VastaaPoista
 11. Huomenta, Yrjö ja kiitos kommentistasi. Saat toki käyttää. Harjoittelin tuossa vaan illustratorilla yhtä uutta tekniikkaa, ja tulipa sitten väsättyä Tsuhnan Kostolle olutmainos. Jään odottelemaan kirjoitustasi.

  VastaaPoista
 12. Suuri kiitos. Kirjoitus tulee pääsiäisen jälkeen. Nyt vielä keskityn lopettelemaan paastoani jota en ole koskaan ikänä kuuna päivänä aloittanutkaan.

  VastaaPoista
 13. Täällä oli joskus puhetta Tsuhnan Koston saattamiseksi ihan todellisuuteen jonkin pienpanimon toimesta? Olenko ymmärtänyt väärin vai onko hanke jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hanke minun käsittääkseni etenee, mutta aikataulusta en osaa sanoa. Ei varmaan ainakaan ihan lähiaikoina kuitenkaan.

   Poista
 14. QK ja muutkin asiasta kiinnostuneet: Tsuhnan Kosto on edelleen vaiheessa, mutta asia etenee. Joku viisas joskus sanoi et hätäilemällä ei tule kuin..... Asia on esillä, viimeksi pikaisesti viime lauantaina. Kyllä se siitä:)

  VastaaPoista
 15. No niin, asia kunnossa. Jäämme odottelemaan.

  VastaaPoista
 16. Lähden piakkoin erään henkilön synttäreille. Sieltä tultuani jatkan hieman asiasta vielä. Mutta nyt minun piti vain sanoa, että on suorastaan keskiaikaista kuvastoa!

  VastaaPoista
 17. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Juu, kokeilin tuossa illustratorilla eri juttuja, ja tuollaista sitten syntyi. Muutenkin on ollut jo pitkään tarkoitus parannella vähän tämän blogin ulkoasua. Jospa tuota saisi lähiaikoina aikaiseksi.

  VastaaPoista
 18. Synttäreillä ollessani taisin unohtaa, mitä minulla oli vielä ollut mielessäni. Mutta onnea blogin ulkoasun parantelemiseen.

  Näytin muuten synttärisankarin äidille tämän sarjakuvanpätkän. Muisti, että olen tätä sarjakuvaa esitellyt hänelle ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Ja näitähän saa tosiaan esitellä. Olen koettanut miettiä toisenlaisiakin kanavia näiden levittämiseen, twitteriä ja instagramia sun muuta, mutta kun itse en tuolla somessa ole, niin en oikein täysin hahmota niiden dynamiikkaa enkä tiedä kuinka hyvin ne soveltuvat tähän tarkoitukseen.

   Poista
  2. Blogikin on somea, mutta ymmärrän, mitä tarkoitat. Itse käytän Blogger-blogialustan lisäksi ainoastaan Diasporaa, Facebookin vähän käytettyä avoimen lähdekoodin kilpailijaa.

   Poista