sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

PERTINLAAKSON KULTTUURI RIKASTUU OSA III

Ei anneta pelolle valtaa.

9 kommenttia:

 1. Kovinkin osuva ja ajankohtainen juttu. Eli kyllä se vielä täälläkin sauna palaa vanhaa sanontaa käyttäen.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia vaan. Tämänkertainen sarjakuva muuttui aika paljon tekemisen aikana. Aluksi meinasin irvailla tuolle "ei anneta pelolle valtaa"-lätinälle, mutta muistin sitten, että tein sen jo viime vuonna kun Brysselissä paukahti, joten pistin sitten Hassanin revittelemään kuorma-autolla. Saa tosiaan nähdä milloin Tsuhnanmaallakin paukkuu.

  VastaaPoista
 3. Viime päivinä olemme saaneet kuullaksemme lausunnon jos toisenkin, joissa on todisteltu ettei tällaisia tapahtumia kerta kaikkiaan pysty estämään. Jos joku tällaista päättää tehdä, niin hän nyt vain tekee, koska hän nyt vain tekee, eikä sille nyt vain voi mitään, koska sille ei nyt vain voi mitään. Tähän pitää kuulemma nyt vaan tottua, koska tämä nyt vaan on se meidän uusi Suomi, eikä sitä Impivaaraa nyt enää vaan ole, kun sitä nyt ei enää vaan ole.

  Meillä ei enää ole edellistalvea, koska kevät sen kun painaa päälle. Syksyllä haipuu taas tuleviin muistoihimme se kesä, mikä meitä on nyt vasta odottamassa. Tämähän on luonnon normaalia kiertokulkua, johon ihminen ei voi vaikuttaa; kakkihan sen ymmärtävät?

  MInulla on ajokortti, mutta en omista autoa enkä myöskään ampuma-aseita. Jos omistaisin ampuma-aseen ja lähtisin ajamaan autolla juovuksissa, saisin tuomion liikennejuopumuksesta, ajoneuvon oikeudettomasta käyttöönotosta vai onko se nykyään jo käyttövarkaus, ja menettäisin ajokorttini lisksi aselupani, vaikka en olisi tehnyt mitään väkivaltaan liittyvää kenellekään elävälle olennolle.

  Kohtaisin epäilemättä melkomoisia vaikeuksia yrittäessä saada ajo-oikeuteni takaisin tuomioni suoritettuani. Aselupiani en varmasti saisi koskaan takaisin, vähääkään välittämättä siitä, etten edelleenkään olisi tehnyt mitään väkivaltaa kenellekään ihmiselle enkä muillekaan nisäkkäille (ehkä emme laske kärpäsiä sentään tähän kalkyylin?)

  Mutta laittomasti maahan saapuneena arabina minä...

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen ajanut kuorma-autokortin. Mutta en ole koskaan autokoulun jälkeen ajanut kuorma-autoa.

  VastaaPoista
 5. Huomenta QK ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Näinhän se menee. Monikulttuurisuus on väistämätöntä ja luonnollista, joten opetelkaa vaan uimaan. Omasta mielestäni se ei ole kyllä kumpaakaan. Jos 90-luvun alusta lähtien oltaisiin tehty toisenlaisia päätöksiä, niin täällä ei notkuisi kymmeniä tuhansia hassaneita niin kuin nyt.

  Tom: Mulla on ihan perus b-kortti. Mitä isompaa autoa joudun ajamaan, sitä epämukavampaa se minulle on.

  VastaaPoista
 6. Minkähänlainen älämölö siitä nousisi jos joku ajaa kurauttaisi tuohon rautatientorin laittomien leiriin? Huutoa riittäisi taivaasta helvettiin ja takaisin. Ajaja vois sanoo et maksetaan potut pottuina. Eikä sen tartte mikään rekka tai semmonen olla, kyllä ihan tavan katuribussillakin saa rumaa jälkeä aikaseksi. Ja niitä bussejahan siinä assan nurkilla pyörii. Idea vapaasti jalostettavissa.
  t. Huru-ukko
  PS. Mun kortti kelpaa kaikkiin pyörillä tietä pitkin liikkuviin, ja miksei myös teinviertä:)

  VastaaPoista
 7. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Luulenpa, että älämölö olisi melkoinen ja kestäisi aivan saatanan kauan. Ja jotenkin myös luulen, että nuo jotka nyt sanovat että pelolle ei saa antaa valtaa, puhuisivat(tai rääkyisivät) ihan toiseen sävyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvan 3. ja 4. kuva voisivat olla myös toisinpäin, eikä sarjakuva siltikään olisi nykypäivän standardeilla absurdi.

   Poista
  2. Terve Anonyymi, ja kiitos kommentistasi. Heh, totta puhut. Muutenkin tätä nykymeininkiä on jo aika vaikea parodioida. Monesti riittää kun kuvaa todellisuutta sellaisenaan. Tässäkään sarjakuvassa ei ole mitään sellaista, jota ei olisi oikeasti tapahtunut.

   Poista