maanantai 4. helmikuuta 2019

RYPPY, KOPONEN JA MUHAMMED


Alkaessani pitää tätä blogia, päätin jo melko varhaisessa vaiheessa, että ennemmin tai myöhemmin tulen piirtämään sarjiksen, jossa seikkailee muslimien profeetta Muhammed, tuttavallisemmin Muhis. Pari vuotta sitten piirsinkin sellaisen, mutta ajattelin julkaista sen vasta sitten, kun tulee seuraava Muhammed-pilakuvakausti. Sellaista ei ole vielä näkynyt, mutta viimeaikaiset tapahtumat Oulussa ja muualla pistivät minut ajattelemaan, että kenties sarjakuva voisi olla ajankohtainen nytkin. Tein piirrokseen jonkun verran muutoksia, mutta ehkä julkaisen alkuperäisen versionkin jonkun vuosikatsauksen tai muun rajapyykin yhteydessä.

15 kommenttia:

 1. Tämähän on enemmän kuin ajankohtainen. Koska meillähän ollaan jo siinä tilanteessa että tiedostavat naiset puolustavat raiskaajia kunhan ne vain ovat etnisesti edistyksellisiä. Hyvänä esimerkkinä tämä Hommaforumilta bongattu Ylen juttu:

  https://hommaforum.org/index.php/topic,127825.msg3007161.html#msg3007161

  VastaaPoista
 2. Tästä se lähteepi, silleen hiliakseen kuiten? Pienet purot kasvavat joiksi, jotka ajan mittaan padotaan hydroelektriikan tarpeisiin.

  VastaaPoista
 3. Yksi kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa ja hyvin ajankohtainen aihe lisäksi.

  VastaaPoista
 4. Olisiko tuohon muhiksen kannattajaporukkaan voinut liittä vielä pari sateenkaarilippua liehuttavaa batiikkinoitaa? Kun tuntuvat olevan innokkaita aatteen kannattajia, arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Muhis Suuren länsimaiset myötäjuoksijat ovat ihan yhtä kunnollisia ja tarpeellisia ihmisiä kuin länsimaiset Hillerin myötäjuoksijat.

  VastaaPoista
 6. Hieno kulttuurisopeutettu versio Muhammedista tuo Muhis! Pitempi versio siitä voisi olla Muha-Matti.

  VastaaPoista
 7. Terve Yrjö, QK, Krypta, Huru-ukko, Tom ja Löylyniemi, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Kiitos linkistä, olihan tuo taas melkoista tavaraa, jopa Ylen mittapuulla. Itselläni kyllä aivot nyrjähtäisivät jos edes yrittäisin tuollaista ajatusakrobatiaa.

  QK: Pahoitteluni, mutta en oikein ymmärtänyt kommenttiasi.

  Krypta: Kiitoksia. Juu, Muhiksen seuraajat ovat kyllä viime aikoina ottaneet kovasti mallia profeetastaan.

  Huru-ukko: Juu, olisihan tuohon voinut lisätä vielä heitäkin. Ei vaan käynyt mielessä kun piirsin tätä. Mutta siinähän voisi olla ihan erillisen piirroksen paikka.

  Tom: Amen to that.

  Löylyniemi: Minustakin Muhis on mainio lempinimi Muhammedille. En kuitenkaan voi ottaa kunniaa sen keksimisestä. En tiedä kuka sen on keksinyt, mutta itse törmäsin siihen Rähmispossun blogissa. Muha-Matti olisi myös mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhis on ilmeisesti jo ammoisina aikoina suomennettu versio islamilaisessa kulttuurissa usein käytössä olevasta Muhammad-nimestä.

   Poista
 8. Muha-Matti olisikin hyvä kiertoilmaus, sen kun voisi ihan hyvin selittää suomalaiseksi nimeksi, haukkuma tai lempinimeksi arvelee Huru-ukko.
  Niistä batiikkinoidista, olisikohan Grönmarksin sisarkunnassa ehkä heitä?

  VastaaPoista
 9. Pienistä puroista saavat alkunsa suuret virrat, jotka voivat padottuina tuottaa massiiviset määrät sähköä pyörittäessään turbiinien siipiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Tom, Huru-ukko ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

   Tom: Jaa, minä ehdin jo luulla, että kyseessä oli Rähmispossun irvailu.

   Huru-ukko: Jep, Muha-Matti voisi myös tarkoittaa suomalaista lakanalarppaajaa, eli muslimikäännynnäistä tyyliin Abdullah Tammi. Mitä batiikkinoitiin tulee, niin tottahan heitä Grönmarxin sisarkunnasta löytyy.

   QK: Juu, en vain ymmärrä miten se liittyy tähän piirrokseen. Ehkä minulta on mennyt jotain ohi.

   Poista
  2. Ajatukseni taisi tuolloin edetä jotenkin siihen tapaan, että
   ensin on vähän mielipuolisesti raivoavia pommivyö-islamisteja,
   seuraavaksi heihin aletaan jo tottua, vaikka raivoavatkin ja myös räjäyttelevät,
   sitten heitä tarjoillaankin pikkuduttereille potkupalloseuraksi,
   joka realisoituu pian Muhammadin, tuon islamin Täydellisen Ihmisen esimerkin mukaiseen toimintaan.

   Ryppy kavereineen edustavat lopussa järjen ääntä.

   Mutta tosiaankin, eihän tässä stripissä ole sellaista jatkumoa, jossa alku-muhistelut johtaisivat muhistelun loppusijoitukseen Honkajoki Oy:n sikateurasjätteiden myötä.

   Poista
  3. Ok, kiitos selvennyksestä. Joo, tämä ehkä oli hieman sekava pätkä. Mietinkin että olisin sijoittanut tämän isompaan ruutuun jotta se olisi erottunut "varsinaisista" sarjakuvista. Tuo muhistelun loppusijoitus on kyllä käynyt viime aikoina mielessä kun uutisia seuraa.

   Poista