tiistai 26. huhtikuuta 2016

RYPPY JA TAIKALAMPPU


7 kommenttia:

 1. Tässä lienee tarinan suurin opetus se, että älä koskaan luota taikalamppuun äläkä varsinkaan toivo siltä mitään, sillä se saattaa piru vie toteuttaa toivomuksesi. Viisain tapa suhtautua kyseiseen henkimaailman olentoon oli varmaankin joskus 1980-luvulla Pahkasika-lehdessä, jossa sarjakuvahahmo Jurpo törmäsi samanlaiseen lampun henkeen joka lupasi Jurpolle kolme toivetta ja Jurpohan joviaalina miehenä toivoi seuraavaa:

  1. Painu vittuun.

  2. Pysy siellä.

  3. Häivy mielestäni.

  Lampun henki häipyi paikalta todeten, että "yleensä suomalaiset ovat kyllä lottovoittajatyyppejä".

  VastaaPoista
 2. Kannattaisi ajatella ensin. Tai muotoilla tarkemmin mitä tarkoittaa toiveellaan. Kuitenkin meni päin persettä tuokin toivomuksen toteutus.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Terve Yrjö ja Huru-ukko ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Tismalleen noin. Ei kannata luottaa lampun henkeen, varsinkaan jos se sattuu olemaan Hassan-niminen syyrialaishäiskä. Jurpon suhtautumistapa on kyllä kiistatta asiallinen.

  Huru-ukko: Näinhän siinä kävi. Toivokaamme että Ryppy oppi tästä jotain.

  VastaaPoista
 4. Alkaa vahvasti tuntua, että tuollainen Hassanin taikalamppu on todella olemassa. Ählyjen toiveet vääntyvät todeksi täällä Hölmölässä. Ilmainen elämä ja paapominen huipussaan. Toiveita voi vielä ryydittää rasistikortilla ja kaikki järjestyy kuin lampun hengen taikomana. Täyty siinä jotakin taikuutta olla.

  VastaaPoista
 5. Huomenta Korpisoturi ja kiitos kommentistasi. Hyvä huomio. Mullah lampsii Hölmölään ja lausuu taikasanan; Asylum, ja johan järjestyy ilmainen elatus ja diskorahat päällä. Kyllä niillä on Hassanin taikalamppu mukana, eihän mikään yhteiskunta voi näin typerästi toimia, eihän?

  VastaaPoista
 6. "eihän mikään yhteiskunta voi näin typerästi toimia, eihän?"

  Eipä jos järjellä mitataan, mutta järki lähti Suomesta kuin Jumala Muolaasta tai kuppa Töölöstä.

  VastaaPoista
 7. Terve taas Korpisoturi. Niinhän siitä taisi käydä. Uskon kyllä, että lopulta järki voittaa, mutta pelkäänpä että se edellyttää sitä, että asioiden pitää olla vielä paljon nykyistä huonommin.

  VastaaPoista